avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MI-AM DAT DEMISIA DIN CAUZA LOR SI APOI AU OPRIT ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MI-AM DAT DEMISIA DIN CAUZA LOR SI APOI AU OPRIT PROCESUL DE RECRUTARE!!!HELP!!!

Buna ziua,

De curand mi-am dat demisia pt. ca am gasit alt job printr-o firma de recrutare.
Stabilisem atat cu firma de recrutare cat si cu compania client (care m-au angajat) ziua in care voi incepe munca, asa ca mai imi ramasesera 3 zile de concediu inainte de ziua inceperii noului job si am plecat din Bucuresti, asteptand intre timp telefon de la firma de recrutare care urma sa ma sune sa semnez niste acte. (eu avand posibilitatea sa vin imediat in bucuresti sa le semnez).

Dar cand m-au sunat, eu eram intr-un loc fara semnal. M-au sunat de mai multe ori, au vazut ca nu raspund sau nu am semnal, dar au reusit sa vorbeasca cu mine a doua zi, spunand ca ei vor opri procesul de recrutare deoarece compania client nu mai are incredere si s-a facut impresie proasta!!!

Am incercat sa le explic ca nu am incalcat nici o regula si ca eram intr-o zona fara semnal si ca pot veni oricand in Bucuresti sa semnez actele....in zadar.

Sunt foarte suparata si frustrata ca am pierdut jobul si am ramas pe drumuri, mai ales ca mi-am dat demisia de la precedentul loc de munca din cauza lor.

Este o intamplare stupida si absurda, care din pacate s-a intamplat.
Intrebarea mea este: cine este de vina??? Au voie sa-mi faca asa ceva???
Nu mi se pare corect !!! Ce pot sa fac in aceasta situatie? Pot sa fac o plangere?

Totul s-a facut telefonic, adica faptul ca m-au acceptat si vor sa ma angajeze, dar nu am dovada pe mail sau scris. Am doar mailul in care sunt invitata la interviu.

Va rog foarte mult sa ma ajutati!

Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 5 Iulie 2010
situatia e destul de trista pt dvs., insa cred ca 90% e vina dvs. (va rog nu aruncati cu rosii, nu va acuz, spun ceea ce cred, ATAT !!!! ). spun asta deoarece pentru unii angajatori conteaza punctualitatea, si daca dvs. nu ati raspuns (deoarece nu aveati semnal) au presupus ca nu doriti sa lucrati la dumnealor
nu aveti cum si unde sa faceti plangere impotriva firmei de recrutare / fostului nou angajator, atat timp cat nu aveti nimic scris (promisiune de angajare...ceva)
Nimeni nu e obligat sa va angajeze doar pentru ca ati fost la un interviu si erati potrivita pentru postul respectiv.
Da, dar eu nu aveam de unde sa stiu ca am primit telefoanele lor , atata timp cat eram intr-un loc unde nu aveam semnal....si nu am avut de unde sa stiu ca m-au sunat...
Multumesc pentru informatii, imi dau seama ca faptul e consumat si ca poate ei nu sunt obligati sa ma angajeze, neavand nimic semnat, dar eram curioasa sa stiu daca mai pot sa fac ceva...

Presupun ca cel mai bine si corect este sa nu-mi dau demisia pana cand ei nu-mi trimit o promisiune de angajare pe mail, sau ceva de genul acesta.

Mi se pare penibil si stupid ce s-a intamplat si nu doresc nimanui.

Multumesc
Incerc sa va dau doua sfaturi pentru viitor:
- Cand mai aveti o situatie de acest fel, semnati intai CIM cu noul angajator si apoi incetati CIM cu vechiul angajator (Codul muncii permite mai multe CIM in acelasi timp):
- Cand asteptati un telefon de asa importanta pentru dvs. faceti asa fel incat sa fiti cat mai aproape de cel care va suna. Angajatorul nu este niciodata obligat sa va caute prea mult sau sa va astepte pana il cautati dvs. Dvs. erati mai interesata decat angajatorul sa intrati in legatura telefonica cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in luna martie am ales sa închei o colaborare de ... jpeguser jpeguser Buna ziua, In luna Martie am ales sa închei o colaborare de mai putin de 3 luni cu un angajator cu care eu personal nu reușeam sa relaționez. Deși la ... (vezi toată discuția)
Oferta de la noul angajator a fost schimbată înainte de semnarea actelor. dețin dovezi în acest sens, mai pot recupera ce am pierdut? JannTodd JannTodd Buna ziua, Am avut o experienta neplacuta acum 2 ani si ceva cand m-am angajat in locul actual de munca. Am fost ofertat cu suma X pentru jobul pentru care ... (vezi toată discuția)
Angajat dar stai acasa.... simpaticutza85 simpaticutza85 o intrebare am si eu....in urma cu o luna si jumatate am fost la un interviu (mentionez ca eram angajata pe o per nedeterminata la o firma) iar in urma acestui ... (vezi toată discuția)