avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta de la noul angajator a fost schimbată înainte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta de la noul angajator a fost schimbată înainte de semnarea actelor. Dețin dovezi în acest sens, mai pot recupera ce am pierdut?

Buna ziua,

Am avut o experienta neplacuta acum 2 ani si ceva cand m-am angajat in locul actual de munca. Am fost ofertat cu suma X pentru jobul pentru care m-au cautat(cu mentiunea ca am inca in scris email-ul de la echipa de recrutare care mi-au inaintat oferta). In baza acestei oferte pe email eram invitat sa accept, si ulterior sa demisionez din fostul loc de munca - eram invitat sa demisionez cat mai repede intrucat era vorba de un proiect nou si incercau sa adune intreaga echipa cat mai rapid. Am urmarit pasii acestia, am demisionat(cu toate ca mi-a fost oferit acelasi salariu ca sa raman la fostul angajator), ca ulterior sa ma sune cineva de la echipa de recrutare, sa ma anunte ca de fapt a fost o greseala si salariul meu va fi de x-500RON, cu mentiunea ca acest lucru se va schimba de indata ce voi implini un prag de vechime, asta ar fi durat mai putin de 12 luni la momentul respectiv. Acest lucru in schimb nu s-a intamplat, asa ca am hotarat sa merg sa clarific, dar am fost trimis de la HR la Recrutare si inapoi de cateva ori, toata lumea ridicand din umeri la problema mea ca ulterior sa mi se spuna ca ma zbat degeaba, ca a trecut prea mult timp. Am inteles in scurt timp ca nu se va intampla nimic, doar ca in urma rezultatelor la locul de munca am fost propus pentru promovare. In acel moment am fost sfatuit sa abandonez problema asta intrucat s-ar putea sa ma afecteze pe viitor in companie. De atunci pana acum am mai avut 2 experiente neplacute cu aceasta companie si in momentul de fata as vrea sa imi evaluez optiunile de a mai putea recupera ceva din ce am pierdut in anii astia.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: JannTodd , utilizator 18:35, 19 Decembrie 2018
Ati semnat c.i.m. ?
Da, am semnat.
Am primit oferta respectiva pe email - in urma acceptarii pe mail a ofertei respective trebuia sa demisionez de la fostul loc de munca, cam la 10 zile m-au contactat telefonic sa imi spuna ca a fost o greseala, iar la o saptamana dupa asta am fost sa semnez actele. Cert este ca eu eram in preaviz cand m-au sunat sa ma anunte despre greseala, si ca oferta este de fapt alta. Invoc faptul ca ei, avand la cunostiinta faptul ca eram in perioada de preaviz, si-au permis sa comita abuzul asta.
Conform Codului Civil, revocarea ofertei produce efecte numai din momentul în care aceasta ajunge la destinatar,

C.i.m. este semnat conform ofertei sau nu?
Multumesc frumos pentru raspuns.

C.I.M. a fost semnat pentru oferta diminuata pe care am primit-o ulterior.

Mentionez si faptul ca in mail-ul in care am primit oferta mi s-a solicitat sa dau un raspuns in 2 zile, raspunsul meu la mail reprezentand acceptul, la care am adaugat si informatia ca in cursul aceleiasi zile, imi voi da demisia de la fostul loc de munca. Din corespondenta reiese faptul ca s-a dorit ca eu sa fiu angajat cat mai repede si ca acea oferta pe care a trebuit sa o accept pe email era finala. Atat doar, ca s-a modificat ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as vrea sa stiu daca pot fi lamurita intr-o situatie. ... Kinta Kinta Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot fi lamurita intr-o situatie. Am semnat onoferta de angajare care difera de contractul de munca. In sensul ca era un anunt ... (vezi toată discuția)
Angajat - angajator P|N|M P|N|M Buna Ziua, am fost la un interviu pentru o anumita companie, dupa mai multe etape de selectie sunt anuntat ca voi fi angajatul acestei companii si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Demisie in urma acceptării unei oferte in intern? AmaliaGl AmaliaGl Am si eu o situație mai aparte, la care mi-aș dori tare mult să îmi oferiți un răspuns cât mai rapid posibil. Am aplicat pt o altă poziție în ... (vezi toată discuția)