avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării credite pentru someri
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

credite pentru someri

Am inteles ca se acorda credite pentru somerii care doresc sa inceapa o afacere....am fost indrumat spre AJOFM, am fost am intrebat m-am informat..dar, cei de la AJOFM mi-au spus ca nu au cunostinta de asemenea credite , pana in 2007 s-au dat asemenea credite dar, in prezent nu stiu , nu cunosc nu au auzit de asa ceva ...unde trebuie sa ma adresez sa aflu daka se acorda sau nu asemenea credite? pana acum unde am fost nimeni..nu stie....multumesc





Valentin76 a raspuns, in topicul dublat, pe care l-am sters:

Tot la AJOFM, unde esti inregistrat /a, trebuie sa ceri informatii. Am fost si eu in situatia ta si in final, dupa mai multe drumuri la Banca si AJOFM, am renuntat...

Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 13:09, 5 Iulie 2010
Comisia Europeana a infiintat un program de garantare a creditelor pentru somerii sau persoanele defavorizate pe piata muncii, care vor sa-si infiinteze o microintreprindere sau sa dezvolte o activitate independenta.

Prin programul Progress, Comsia Europeana aloca 100 de milioane de euro, care pot fi folositi timp de patru ani pentru garantarea de microcredite destinate celor care au ramas fara loc de munca, tinerilor sau persoanelor defavorizate, in vederea deschiderii unei mici afaceri.

Suma maxima care poate fi imprumutata este de 25.000 de euro, iar intreprinderea nou creata trebuie sa aiba maximum zece angajati si o cifra de afaceri anuala care sa nu depaseasca doua milioane de euro.

Persoanele care pot aplica pentru un astfel de credit sunt cele care si-au pierdut sau risca sa-si piarda locul de munca, tinerii sau persoanele dezavantajate pe piata muncii, ca de exemplu cele peste 45 de ani, personele singure care au copii in intretinere sau cu dizabilitati. Sunt eligibile si microintreprinderile din economia sociala care angajeaza someri sau tineri.

Banii alocati prin programul Progress din bugetul Uniunii Europene vor fi gestionati de Banca Europeana de Investitii (BEI) si de Fondul European de Investitii (FEI) care vor incheia acorduri cu banci sau alte institutii financiare din statele membre, care acorda credite persoanelor si microintreprinderilor. Astfel, cele o suta de milioane de euro vor ajunge, prin intermediul celor doua institutii financiare internationale, la banci, imbunatatind accesul la microcredite pentru cei care nu au posibilitatea contractarii unui credit.

Comisia estimeaza ca, prin aceasta modalitate de garantare, s-ar putea ajunge, in patru ani, la un volum al creditelor de 500 de milioane de euro. Totodata, la un imprumut mediu de 11.000 de euro, numarul de beneficiari ar putea depasi 45.000 si ar putea fi create peste 54.500 de noi locuri de munca.

Potrivit argumentarii Comisiei, “combinatia de reducere generala a posibilitatilor de creditare cu statutul de proaspat somer face ca multe persoane care, in alte conditii ar initia o activitate independenta sau o microintreprindere sa nu poata sa faca acest lucru. Mai mult, grupul tinta are acces insuficient la microcreditare, deoarece, mai ales bancile importante, considera ca acest grup este prea riscant si costisitor, din cauza valorilor relativ mici ale imprumuturilor.”

Documentul a fost discutat recent in Parlamentul European si va intra in vigoare imediat ce va fi publicat in Jurnalul Oficial al UE.

Cine poate accesa un microcredit?

· Someri
· Tineri
· Persoane cu handicap
· Mame singure
· Persoane peste 45 de ani
· Migranti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șomerii pot accesa fonduri europene ? teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Am citit acest articol Somerii care vor sa puna pe picioare o afacere, dar nu au banii necesari, vor beneficia, de la 1 ianuarie, de conditii ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru someri raspuns de la parlamentul european teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Va rog frumos ma poate ajuta cineva sa inteleg mai bine raspunsul pe care l-am primit de la Parlamentul European, pe care-l reproduc mai ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru someri articol din site-ul comisiei europene privind ocuparea forþei de muncã, afaceri sociale ºi egalitate de ºanse instrumentul european de microfinanþare teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Am primit informatii ce completeaza ceea ce stiam pana acum, pentru cei interesati de subiectul fonduri europene pentru someri si m-am gandit ca e ... (vezi toată discuția)