avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insarcinata fiind, ce se intampla daca esti concediata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insarcinata fiind, ce se intampla daca esti concediata ?

As dori si eu niste sfaturi pentru a avea lamuriri la situatia in care ma aflu. Lucrez la o institutie de stat, cu contract nedeterminat, iar in data de 1 iunie a.c., am primit preaviz. Mentionez ca in acel moment aveam 9 sapt. de sarcina, iar seful meu stia cu 3 sapt. anterioare ca sunt insarcinata. De la personal mi s-a spus ca trebuia sa-i anunt pe ei. Eu nu m-am gandit nicio clipa ca suntem vizati pt. a fi dati afara. Seful meu stia, dar nu a spus nimic. Mi-am luat concediu medical, din data de 5 iunie, deoarece pe 6 am pierdut sarcina, s-a oprit din evolutie, la numai 7 sapt. Am toate actele doveditoare, ecografii, analize, etc. dar nu stiu cui sa ma adresez, si mai ales care imi sunt drepturile.
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:22, 6 Iulie 2007
La cat timp dupa data angajarii ati ramas insarcinata?
Aveai obligatia sa depui la serviciul R.U o notificare insotita de o fisa eliberata de medic si sa anunti faptul ca esti insarcinata. Nici un sef nu are obligatia sa anunte un lucru doar auzit, care nu este sustinut de acte doveditoare.
Chiar daca acum ai aceste acte, nu iti mai folosesc deoarece anuntul tr. facut inainte de eliberarea preavizului. Concediul medical in care te afli doar suspenda preavizul deja imanat, zilele neefectuate din preaviz le vei efectua la incetarea cm.
Daca este o concediere in baza unor articole admise la somaj poti depune dosarul,. daca ai lucrate 12 luni in ultimele 24.
sunt angajata din dec 2004 la aceasta institutie. Ei mi-au promis ca-mi vor gasi ceva la institutiile subordonate (cred ca se simt cu "musca pe caciula"), dar pana acum, nu s-a rezolvat nimic, pe motiv ca nu am 3 ani vechime. Va multumesc!
deci te poti inscrie la somaj
Nu-mi vine sa cred! In ce tara traim! Chiar ne pierdem drepturile dupa bunul plac al unora!
Eu am facut ecografie la 6 sapt. de sarcina. Ce trebuia sa fac? Sa-i cer doctoritei o adeverinta ca sa dovedesc la seviciu, " ca nu cumva sa fiu data afara". De parca d-asta am ramas insarcinata! Este un fenomen normal, in cazul femeilor. Oare chiar nu avem si noi dreturi!

Alte discuții în legătură

Dispensa consultatii prenatale Kitte Kitte Consultatia si ecografia de confirmare a sarcinii se considera consultatii prenatale? Pot folosi din cele 16 ore pe luna pentru a merge la aceste ... (vezi toată discuția)
Anunt sarcina N.Giulia N.Giulia Buna ziua, Spuneti-mi va rog frumos daca o salariata gravida aduce instiintare scrisa si la aceasta instiintare ataseaza buletinul ecografic prin care este ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de maternitate Isabela68 Isabela68 Cine ma poate lamuri cu ce data trebuie eliberata (sau se elibereaza conform legii) adeverinta de maternitate pentru serviciu de catre medicul ginecolog? De ... (vezi toată discuția)