avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident cu masina firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident cu masina firmei

Buna ziua,

Lucrez la o firma de curierat rapid, in drum spre Sibiu am avut un accident in lant cu masina firmei(am intrat in alta masina a firmei deoarece cel din fata primei masini a pus o frana brusca) cumva din cauza mea "nepastrarea distantei regulamentare",
prima masina avea casco si o poate repara, dar masina in care eram eu nu avea casco...asa ca patronul ma pune pe mine sa o repar din bani mei....are dreptul sa faca lucrul acestat????Precizez ca in contractul de munca nu este specificat nicaieri ca in caz de accident trebuie sa platesc si nu am semnat nici un proces verbal de primire a masinii.Daca imi depun demisia acum poate sa ma dea in judecata sa recupereze banii care ii cheltuie cu reparatia masinii?

Astept un raspuns, va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 5 Iulie 2010
Ati folosit masina? Ati gresit nepastrand distanta regulamentara?
E adevarat ca masina ar fi trebuit sa fie asigurata, dar daca sunteti vinovat.....
Chiar daca in contract nu scrie, scrie in legislatie despre raspunderea civila delictuala sau raspunderea patrimoniala a salariatului ... prin urmare, daca se stabileste vinovatia dvs se poate angaja raspunderea patrimoniala ... daca va dati demisia, angajatorul poate recupera de la dvs cheltuielile facute cu reparatia masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident în lanț Dragos1900 Dragos1900 Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să ... (vezi toată discuția)
Accident masina daniela ciocoiu daniela ciocoiu Am avut un accident de masina pe un drum european. Se spune ca noi suntem vinovati pt ca am lovit masina din spate pt ca nu am putut evita. Eram pe banda a ... (vezi toată discuția)
Am avut o tamponare cu masina firmei si acum patronul ma obliga sa platesc prejudiciul cauzat Shyva17 Shyva17 I 1 Buna ziua! Am avut acum recent o tamponare usoara fara victime cu masina firmei de distributie paine LT 35 ! Era ploaie torentiala ,terasament umed ... (vezi toată discuția)