Buna ziua.
Un srl care nu desfasuara activitate a declarat impozit forfetar pentru primul trim 550 lei.In luna mai 2010 isi suspenda activitatea.Ce impozit forfetar se declara pentru trim II?Aferent intregului trimestru de 550 lei sau se calculeaza aferent perioadei in care a fost activa societatea.va multumesc !O zi buna
PS.Poate ati putea sa-mi dati un raspuns si in ceea ce priveste deductibilitatea sumei(diferenta dintre 758 si 658este negativa)in cazul vanzarii unui mijloc fix.
Impozitul minim se datoreaza mai exact pana la data inregistrarii cererii de inregistrare a suspendarii activitatii in registrul comertului.
Asa zic Normele metodologice de aplicare a art. 18 din Codul fiscal (parca punctul 11^5).
Totodata, au aparut precizari (aici trebuie sa dati o cautare pe net ca nu le mai stiu) cum se calculeaza impozitul minim (denumirea de impozit forfetar este eronata) pentru fractiuni de trimestru.
Spre exemplu: daca societatea se incadreaza in prima transa (550 lei/trim), atunci suma respectiva se imparte la nr. de zilelor aferente trimestrului, dupa care se inmulteste cu nr. de zile calculate incepand cu prima zi a trimestrului pana la data inregistrarii cererii de intrerupere/suspendare a activitatii la ORC.
Poate informatia este e folos cuiva.
Succes!
Impozitul forfetar
MISKI
Buna,
Impozitul forfetar se calculeaza in functie de profit?
Sotul meu a infiintat firma in 29.12.2009, a depus declaratia de inactivitate pe 2009.
Iar ... (vezi toată discuția)