avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere

buna, sunt insarcinata in 6 luni si mai am o fetita de 1 an si 5 luni, momentan bemeficiez de indemnizatie de crestere de 600 ron si as vrea sa stiu la cata vreme dupa ce nasc trebuie sa depun dosarul pentru al 2 lea copil? si cate zile se poate intarzia maxim? eu in septembrie merg in spania in vacanta la mare,se poate intampla sa nasc acolo.. cum ar trebui sa procedez in acest caz? ca daca nu e ok nu mai merg :) (ma refer la depunerea dosarului pt indemnizatia celui de-al 2lea copil si daca ar putea sa-l depuna o ruda ?)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:15, 5 Iulie 2010
Dosaraul se depune in termen de 60 zile de la nasterea copilului pentru a beneficia de indemnizatia de crestere de la momentul nasterii.
Puteti depune si dupa 60 zile, insa veti beneficia de indemnizatie de la data depunerii dosarului si nu retroactiv.
puteti sa va depuneti dosarul cu cateva zile inaintea implinirii varstei de 2 ani a copilului pt care luati deja indemnizatia.
Cred ca av. tonica daniela a facut referire la:
Art. 10. - (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, (OUG 148/2005)reprezentând indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) începând cu ziua urmatoare celei în care înceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa în termen de 60 de zile lucratoare de la acea data
b) începând cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa în termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
titiana, utilizator
1. Din datele prezentate reiese ca veti naste al doilea copil inainte de expirarea CCC1.
2. In acest caz veti primi aceeasi indemnizatie si pentru CCC2, pana al doilea copil va implini 2 ani. Veti primi o singura indemnizatie in perioada de suprapunere.
3. Pentru aceasta trebuie sa faceti o cerere la angajator de prelungire a suspendarii CIM (atasati si o copie dupa certificatul de nastere).
4. La fel procedati si la Primarie (Agentia de Prestatii Sociale): duceti o copie dupa certificatul de nastere si completati acolo o cerere tip.
5. De regula se merge personal la Primarie,sa semnati si actele necesare.Dar e bine sa mergeti acolo sa intrebati daca sepoate sa va reprezinte o persoana, cu procura legalizata la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adelynna5 adelynna5 Buna ziua,am o nelamurire,imi spune si mie cineva daca eu am un copil,timp de 2ani am beneficiat de aceasta indemnizatie,intre timp sant iarasi insarcinata cu ... (vezi toată discuția)