avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,am o nelamurire,imi spune si mie cineva daca eu am un copil,timp de 2ani am beneficiat de aceasta indemnizatie,intre timp sant iarasi insarcinata cu al doilea copil,in momentul cand am primit ultima indemnizatie eu eram deja gravida.Mai pot beneficia de ceva pt al 2lea copil ?? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:28, 23 Noiembrie 2012
1. Pentru un raspuns corect va rog sa precizati:
- data nasterii primului copil;
- data cand ati intrat in concediu crestere copil (CCC1) si pentru ce perioada ati optat (pana la 1 an sau pana la 2 ani);
- data prezumata a nasterii celui de al doilea copil.

2. Oricum ar fi tot veti putea beneficia de CCC2.
Data de nastere a primului copil este 21 septembrie 2010,am intrat in concediu in august 2010,am optat pt 2 ani iar data prezumata a nasterii celui de al doilea copil este 12 iulie 2013.
1. CCC1 a fost pana pe data de 21.09.2012 inclusiv.

2. Incepand cu data de 22.09.2012 inseamna ca ati reluat activitatea la acelasi angajator sau la altul.

3. Acum anuntati angajatorul, in scris, ca sunteti gravida si prezentati si o adeverinta de la medicul de familie care sa confirme aceasta stare de graviditate.

4. - Apoi luati concediu de maternitate (cele 126 de zile) si apoi intrati in CCC2.
- Procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

5.- Indemnizatia pentru CCC2 se va calcula 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (august 2012 - iulie 2013).
- In aceste venituri intra indemnizatia pentru CCC1, salariile si indemnizatia pentru concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare concediu de crestere a copilului PaulHorotan PaulHorotan Buna ziua Numele meu este Raluca Horotan si sunt medic rezident specialitatea radiologie si imagistica medicala. M-am angajat in 1 ianuarie 2013, iar din 19 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil marcela72 marcela72 Buna ziua , am urmatoarea situatie : pana la data de 23.04.2015 am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani , ... (vezi toată discuția)