avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune apartament

Proprietara apartamentului a decedat, iar singura ei fiica locuieste in Germania insa nu are posibilitatea de a veni in Romania datorita unor probleme medicale. Se poate face succesiunea in aceste conditii? Poate imputernici pe cineva sa deschida succesiunea in numele ei? Si daca DA ce acte trebuie? De asemenea doreste sa vanda ulterior apartamentul persoanei pe care o imputerniceste. Va putea persoana imputernicita sa deschida succesiunea in numele mostenitoarei si apoi sa incheie un act de vanzare-cumparare pe numele sau?
Multumesc anticipat pt un raspuns!
Cel mai recent răspuns: ralluca , utilizator 23:44, 12 August 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Deci cu procura persoana imputernicita merge la un notar si poate deschide succesiunea? certificatul de mostenitor poate tine locul unui titlu de proprietate?
Da, se poate prin procura. Insa nu se emite de o casa de avocatura ci de institutiile abilitate din Germania. Se apostileaza apoi.
Certificatul de mostenitor nu este titlu de proprietate, el insa atesta transferul titlului care sta la baza sa catre o alta persoana. Face dovada proprietatii numai impreuna cu actul de proprietate care sta la baza lui.
Nu se poate ca procuratorul sa vanda procuratorului... pentru vanzare va trebui imputernicita special o alta persoana decat cumparatorul. Cu acelasi tip de procura, doar sa fie alta special pentru vanzare...
...eu zic ca poate sa si vinda in numele altei persoane si sa si cumpere proprio nomine dar cu conditia ca pretul sa fie clar stipulat in procura...
Eu spun ca este usor de anulat o astfel de vanzare si n-as recomanda niciuneia dintre parti. Ca nu neaparat prin pret poti fraieri... de exemplu prin clauza penala... :D Si obtii cu 10% din pret mai putin. Pentru ca e normal sa te acoperi ca vei primi pretul respectiv apartamentul la o anumita data, peste 3 zile sa zicem, printr-o clauza penala care stipuleaza penalitati de 1% pe zi in caz de nerespectare... Si cum tu predai banii, dar nu si apartamentul... timpul trece... Ajungi sa-ti returnezi o parte din pret. :))
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa frate mihay24 mihay24 Am nevoie urgent de un sfat; am fost 4 frati, acum 5 ani unul din frati a murit, el neavand copii, sotia lui a murit si ea anul trecut, parinti nostri traiesc ... (vezi toată discuția)
procura Veronica Popescu Veronica Popescu Pot ataca procura pe care o voi reda in continuare cuvant cu cuvant, motivul fiind ca prin aceasta procura nu i se permitea persoanei imputernicite sa vanda? ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu testament cristinavulpe cristinavulpe Matusa mea (sora bunicului) a decedat si a lasat mostenire prin testament o casa nationalizata (legea 112) aflata in proprietatea dansei (exista act de ... (vezi toată discuția)