avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu testament

Matusa mea (sora bunicului) a decedat si a lasat mostenire prin testament o casa nationalizata (legea 112) aflata in proprietatea dansei (exista act de proprietate) bunicului meu (fratele ei).
Ce valoare are testamentul? Se poate emite un certificat de mostenitor pe numele bunicului,pe baza acestui testament, fara a mai fi nevoie de deschiderea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:54, 25 Iulie 2011
deschiderea succesiunii este obligatorie.ea poate fi promovata de oricare parte interesata.la notar se va prezenta si respectivul testament.desigur, la deschiderea succesiunii vor fi prezenti si alti mostenitori(in cazul in care exista).
atentie: succesiunea trebuie deschisa in termen de 6 luni(este un termen de decadere) de la data survenirii decesului matusii dvs.
certificatul de mostenitor atesta calitatea de mostenitor si nu reprezinta titlul de proprietate; daca bunicul dvs, va dori sa vanda, atunci nu va putea numai in baza acestui certificat.
In plus mai pot exista si alte probleme de natura juridica legate si de alte persoane care au vocatia de mostenitori.
Bunicul meu doreste sa-mi lase mie acest imobil,tot prin testament.
Sa inteleg ca nu o poate face decat daca are act de proprietate?
Cum il poate obtine pe baza certificatului de mostenitor?
Mai exista un singur mostenitor de drept - nepot de frate (fratele matusii a decedat,de asemenea),ce probleme ar mai putea exista?
Solicitati notarului ultimului domiciliu dezbaterea succesiunii, de preferat in cele 6 luni de la deces.Testamentul, si alte acte necesare, vor fi verificate de notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune jaki jaki matusa a decedat la 19 oct.1974. Mostenitor testamentar este un nepot care a decedat la rindul lui in ziua de 01 iulie 1975. Dansul a avut casatoria la 31 mai ... (vezi toată discuția)
Mai au dreptul la moștenire dacă ruda lor a fost despăgubită? Marius-Toader Marius-Toader Mai au dreptul la moștenire dacă ruda lor a fost despăgubită? Bună ziua! Bunica mamei mele (străbunica mea) a avut 3 frați. În urma succesiunii ... (vezi toată discuția)