avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa frate

Am nevoie urgent de un sfat; am fost 4 frati, acum 5 ani unul din frati a murit, el neavand copii, sotia lui a murit si ea anul trecut, parinti nostri traiesc iar fratele mai mare a scos actele de la primarie legat cu imormantarea, a platit restantele de la intretinere ale fratelui si mai nou a fost la un notar cu mama, tata si fratele cel mic si au facut o procura, semnata de fiecare prin care il imputernicesc pe el ca titular.(la mijloc fiind o garsoniera pe care acest frate doreste sa o vanda si sa plece in strainatate fara ca vreunu din noi sa primeasca vreo cota parte)
Si vreau sa stiu ce drepturi am eu care am ramas singur si care nu am acceptat sa ii dau si eu procura pentru ca am posibilitatea sa ma prezint la succesiune. Si trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:03, 12 Iunie 2012
Eu nu inteleg cum poate fi imputernicita o persoana sa vanda proprietatea unei alte persoane, decedate si dupa care nu s-a dezbatut succesiunea. Poate ar trebui sa va adresati notariatului (daca, bineinteles, cunoasteti biroul care a emis procura) si sa sesizati acest lucru, solicitand totodata si deschiderea succesiunii dupa frate. In plus, verificati daca cumnata nu are mostenitori (frati sau parinti) - mostenitori care ar avea aceleasi drepturi.
Garsoniera era numai a fratelui sau era cumpărată în timpul căsătoriei?
Probabil l-au imputernicit sa vanda in numele lor si cota lor de mostenire in cazul in care se doreste vanzarea imobilului.
Daca au renuntat la partea lor de mostenire, cota ce le revenea lor va va reveni dvs si fratelui imputernicit, ei neputand renunta in favoarea cuiva anume.
Depinde ce tip de act au intocmit la notar dar indiferent de acesta , nu puteti fi scos din dreptul de mostenire decat daca dvs va exprimati aceasta dorinta in fata notarului intr-un act de renuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea anechitei anechitei in anul 2004 ,in urma decesului socrului meu , soacra a solicitat din partea noastra o imputernicire notariala pentru renuntarea la mostenire in favoarea ei ... (vezi toată discuția)
Bunica mea şi fratele ei au fost moştenitori la casa pãrinteascã ... WConny WConny Bunica mea şi fratele ei au fost moştenitori la casa pãrinteascã dupã pãrinți lor. Când a murit fratele bunici in 1993, cumnata ei a fãcut succesiunea ... (vezi toată discuția)