Situatia pe care v-o supun atentiei dvs se refera la delegarea atributiilor unor functii de conducere (directori adjuncti) unor persoane care nu indeplinesc conditiile prevazute de legea functionarilor publici. Asadar va pot spune ca intr-o unitate de stat s-a dat o astfel de decizie prin care sunt delegate atributii de conducere si reprezentare a unor structuri organizationale ale unitatii unor persoane care nu au vechimea necesara si nici nu sunt functionari publici. De aceea ma gandesc ca nu se incadreaza in dispozitiile art. 80 di Legea funct. publici. Nu s-a cerut nici avizul Agentiei Natinale a Functionarilopr Publici asa cum prevede acest articol. Nu stiu sa va spun cand au fost scoase la consurs aceste posturi, dar cu siguranta nu au fost scoase o data la 6 luni. Este legala aceasta decizie? Va rog mult sa-mi dati si argumentele necesare pentru a combate aceasta problema.
Va multumesc
nu este vorba despre personal contractual???
cat despre legalitatea emiterii deciziilor de numire, ai verificat daca la conditiile pt a participa la concurs , pentru a se incadra pe postul respectiv, nu cumva nu se cerea sa fie funct public si nici vre-o vechime???
se pot acoperi astfel de erori, ce te framanta??
ai fost lezat in drept sau interes??aplica lg 554/2004.
nu este vorba de personal contractual. Posturile de director adjunct sunt pentru functionari publici. Ideea este ca aceste persoane nu au participat la nici un concurs. Aceste functii trebuie sa fie ocupate prin concurs. Astfel ca pana la ocuparea lor, directorul executiv a decis ca atributiile corespunzatoare acestor functii sa fie delegate unor persoane care nu indeplinesc conditiile necesare - vechime. In Statutul functionarilor publici se precizeaza ca ocuparea temporara a unor astfel de functii se face prin promovarea unor functionari publici care indeplinesc conditiile de vechime specifice si cu avizul Agentiei Funct. Publici. Ori aceste conditii nu sunt indeplinite. Si ma intereseaza pentru ca lucrez in aceasta institutie, iar atributiile specifice postului nu consider ca vor fi luate cu profesionalism. Atata vreme cat nu au sustinut un concurs pe care sa il si promoveze, cred ca decizia a fost subiectiva, ilegala si menita a promova aceste persoane din anumite interese. Va rog sa-mi raspundeti daca parerea mea este corecta din punct de vedere juridic. Si inca ceva:nu cred ca dreptul directorului de a-si organiza activitatea ii da dreptul de a incalca legea. Multumesc