avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la intretinere

De cel putin trei ani de zile asociatia de proprietari nu a mai afisat o lista de calcul a datoriilor catre asociatie, in schimb administratorul pretinde 0.58 RON/zi penalizare pentru fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. Practic ni se cere sa platim niste sume despre care nu stim din ce provin si ni se calculeaza penalitati pentru ca am fi depasit o data scadenta inexistenta. Daca nu afisezi lista nu poti vorbi despre scadenta deci nu poti pretinde penalitati. Este corect sa nu platesc penalitatile in astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 15:37, 7 Iulie 2007
LISTA DE PLATA A COTELOR DE CONTRIBUTIE LA CHELTUIELILE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI
(pentru Asociatiile de Proprietari - cod 14-6-28)

1. Serveste pentru determinarea cheltuielilor comune efectuate in fiecare luna si repartizarea lor pe membrii asociatiei, in vederea incasarii si reintregirii fondurilor asociatiei de proprietari.
2. Se intocmeste in doua exemplare de catre administratorul asociatiei de proprietari.
3. Circula:
- prin afisare la loc vizibil (exemplarul 1);
- la administratia asociatiei de proprietari (exemplarul 2).
4. Se arhiveaza la administratia asociatiei de proprietari (exemplarul 2)

Trebuie sa conţină neapărat: Data afişării şi Data scadentă.

Cât despre penalităţi: acestea nu pot depăşi 0,2% pe zi şi se calculează începând cu cea de a 45-a zi de la afişarea listei.

Întrucât administratorul nu respectă HG 400/2003, nici tu nu poţi să aplici regulile impuse de el. Cere-i în scris modul de calcul al sumei ce o datorezi.
Faceti si o adresa la primarie, la compartimentul specializat si, aratand siutatia, intrebati daca este atestat si daca si-au dat acordul pentru un astfel de procedeu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi scrieti cum se calculeaza penalitati de intarziere ... nalbaru rodica nalbaru rodica Va rog sa-mi scrieti cum se calculeaza penalitati de intarziere ptr.neplata intretinerii la o Asociatie de Proprietari?conf.legii nr.230/2007 ,art.49. Un ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere SicaD SicaD Buna ziua, Sunt in situatia in care am cerut asociatiei de proprietari sa-mi explice cum se calculeaza penalitatile de intarziere. Eu consider ca nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Calculare penalitati VILI48 VILI48 Sunt membru intr-o asociatie de proprietari si am o nedumerire in privinta calcularii de penalitati de catre administrator. Pe lista de cheltuieli este trecuta ... (vezi toată discuția)