avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozitare tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozitare tichete de masa

de la ce data se impoziteaza tichetele de masa?
in luna iunie se primesc tichetele pe luna mai 2010, se impoziteaza acestea?
cine plateste impozitul societatea si/sau angajatul?
societatea in locul tichetelor de masa poate sa de-a salariatilor cota valoare in bani a tichetelor de masa ?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 09:52, 8 Iulie 2010
adelaaringhe a scris:

de la ce data se impoziteaza tichetele de masa? 01.07.2010
in luna iunie se primesc tichetele pe luna mai 2010, se impoziteaza acestea? Nucine plateste impozitul societatea si/sau angajatul? Angajatul
societatea in locul tichetelor de masa poate sa de-a salariatilor cota valoare in bani a tichetelor de masa ? da, dar e mai scump
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
mihai_u, utilizator
De ce este mai scump daca s-ar da contravaloarea tichetelor de masa in bani la salariatii? care este legea care prevede acest lucru????
Pai daca se dau tichete, firma plateste doar contravaloarea tichetelor iar angajatul plateste 16% impozit.
Daca se dau bani firma plateste pe langa contravaloarea tichetelor si toate contributiile (vreo 28 % in plus), iar angajatul 16% plus celelalte contributii sociale.
Legislatie: Codul fiscal + legile aferente fondurilor sociale.
Din cata stiu eu pentru aceste tichete firma trebuie sa intocmeasca documentatia pentru licitatie publica si apoi plateste un comision pentru aceste tichete firmei care a castigat. Poate am informatii gresite de aceea va intre baza legala a acestor tichete de masa.
In ceea ce priveste licitatia publica nu pot sa ma pronunt asupra costurilor desi cred ca se face o singura data.

Comisionul platit de noi pt tichetele de masa este de 1 RON+TVA (1,24 TON) / comanda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri impozitare nogti nogti mai nou stiu ca se impoziteaza bonurile de masa. Dar la noi la societate se avdauga ca voloare in bani la salariu brut dupa care se impoziteaza Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Impozit tichete masa mnd mnd Buna ziua, Daca poate cineva sa ma elucideze in legatura cu impozitul pentru tichetele de masa. In OUG 58/2010, art. 4, lit. b) spune ca: \"se abroga ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete cadou Alina Pene Alina Pene Imi puteti spune cum se impoziteaza tichetele cadou din 01.07.2010? Furnizorul nostru de tichete imi spune ca tichetele cadou se impoziteaza integral, asemenea ... (vezi toată discuția)