Buna ziua ,
Ma bucur pe de-o parte ca tocmai mi-au venit BO investite de la judecatorie ....si ma stresez la gandul ca trebuie sa merg mai departe , pe un teren "nestiut".
Aici am cateva nelamuriri. Executorul de unde este indicat sa-l aleg , din orasul unde-si are debitorul firma , sau de la mine din oras ?
Am citit pe forum , cum cineva spunea ca trebuie sa-i cer neaparat , executorului sa-mi faca somatiune ...... nu retin exact termenul . Pai cum ii spun eu executorului ce are de facut ? Sau sunt unii executori mai zelosi decat altii ? Si-si fac treaba cum trebuie . Puteti sa-mi spuneti ce urmeaza dupa ce au fost BO investite ? Ce face executorul ? Scuzati-mi nestiinta , si va multumesc ptr timpul acordat
Cu stima ,
N Cristi
In primul rand, trebuie sa contactati un executor din raza de circumscriptie unde locuieste debitorul.
Acesta va solicita instantei de judecata-judecatorie- incuviintarea executarii silite.
Apoi va emite o somatie prin care ii solicita debitorului sa achite debitul in termen de 1 zi.
Daca nu se conformeaza incepe executarea silita, adica ii urmareste bunuriel, ii infiinteaza poprire pe conturi, etc....