avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire conturi bancare
Discuție deschisă în Executare silită

poprire conturi bancare

Pentru infiintarea unei popriri pe conturile bancare ale unui debitor la toate bancile din Bucuresti trebuie facute cereri de incuviintare la judecatoriile din toate sectoarele (1-6) ?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 12:14, 24 Iunie 2011
Cererea de executare silita si titlul executoriu trebuie depuse la un executor judecatoresc din circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti (adica orice executor din Bucuresti). De aici se va ocupa el de tot. El va solicita incuviintarea executarii. (art. 373 indice 1 alin.1)
In principiu, raspunsul este da, daca bancile au sediul in sectoare diferite. Art. 373 alin. 2 c proc civ prevede ca "instanta de executare este judecatoria in circumscriptia careia se face executarea.
In mod normal, este suficient sa soliciti incuviintarea la judecatoria de la domiciliul/sediul debitorului, pentru ca e competenta alternativa. Insa in Bucuresti, judecatorii delegatii pentru a a solutiona cererile de incuviintare, obisnuiesc sa faca pe desteptii si sa sustina ca se depuna la judecatoria de la domiciliul/sediul tertului poprit.
asta vroiam sa zic si eu @jocandi causa.
453 alin.1 - poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit.

In traducere, un debitor din Sibiu este executat silit de un executor din Sibiu ( de la domiciliul debitorului) care solicita incuviintarea la Judecatoria Sibiu. Ulterior infiinteaza poprirea la toate bancile ( terti popriti) din Bucuresti. Tertul poprit vireaza banii catre executorul din Sibiu. Deci putem interpreta si 373 alin 2 in sensul ca executarea silita se face la Sibiu. Acolo ajung banii, acolo se distribuie, etc... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe raza sectorului 2 tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Judecatoria sector 2 a admis o incuviintare executari silite pe un contract de credit care il aveam intarziat, dar in incheierea de ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind plata pensiei de intretinere daniel65 daniel65 Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de plata a pensiei alimentare pentru fata mea care a inplinit 18 ani si 9 luni ,dar casa de pensii a ... (vezi toată discuția)
Executare silita doua autoturisme Irina S. Irina S. Daca am obtinut o incuviintare privind sechestru cf art. 411 (2) cpc de la judecatoria sect. 5, pentru doua autoturisme ptr care am si gaj, iar incuviintarea ... (vezi toată discuția)