avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general transfer marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

transfer marfa

o firma al carui obiect d activitate este "comert cu amanuntul"si care o sa intre in procesul de lichidare, vrea sa transfere marfa ramasa pe stoc la o alta societate. Pt as-si transfera marfa trebuie sa emita facturi p marfa respectiva si sa primeasca banii cu chitanta? Trebuie cumva sa si marce pe casa de marcat marfa respectiva? Care sunt inregistrarile contabile care trebuiesc facute?
Cel mai recent răspuns: ContSters31062 , utilizator 14:03, 6 Iulie 2010
Nu e transfer de marfa. E vanzare. Lichidare de stoc. Efectuati un inventar, reduceti preturile pana la pret de lichidare si vindeti pe factura.


mc
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters109653, utilizator
si trebuie marcat si pe casa de marcat cumva? care sunt inregistrarile contabile care trebuie facute?
si trebuie marcat si pe casa de marcat cumva? care sunt inregistrarile contabile care trebuie facute?
Daca vindeti marfa cu factura si plata se face prin banca nu este necesar introducerea in casa de marcat,daca se plateste cash atunci trebuie marcat,depinde si de suma de plata.Inregistrarile sunt ca o vanzare normala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stoc de marfa la pfa radiat din oficiu de onrc ROMANLOREDAN ROMANLOREDAN Un PFA radiat din oficiu de catre ONRC la data de 18.03.2019 are stoc de marfa, ba mai mult a mai si vandut din stoc cateva zile pana a aflat de radiere. ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata si amanuntul kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Un depozit en gross doreste sa vanda marfa si catre populatie. Si-a luat casa de marcat si a delimitat un spatiu pentru vanzarea cu amanuntul. ... (vezi toată discuția)
Nir la facturi paypoint? gabr2015 gabr2015 buna ziua.va rog o explicatie..sun un if neplatitor de tva. am primit facturi de la paypoint pentru vanzarea de incarcari electronice si nu stiu cum sa le ... (vezi toată discuția)