avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident la trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident la trecerea de pietoni

salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela gipsata si cealalta in gips pana la cot) si 2 copci la cap.ar da semne ca vrea sa ne impacam. cam cate zile de ingrijiri medicale poate primi?cam cati bani se mai dau?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:46, 7 Iulie 2010
Numarul de ingrijiri medicale va fi stabilit de medicul legist. In functie de acestea se va face incadrarea juridica a faptei.
Nu cred ca are vreo importanta cati bani s-au dat in alte cazuri ci cati bani va va cere victima dvs.
E mai bine sa incercati sa stingeti amiabil litigiul si sa nu ajungeti in instanta unde poate ar plati in solidar cu dvs. si asiguratorul suma ceruta, insa dvs. va veti alege cu cazier patat.
av.M.Hornea
CU aparat gipsat sta cel mai putin , de 18 zile, apoi zilele de ingrijiri medicale nu se rezuma doar la perioada cat este persoana spitalizata sau cu gips , deoarece ingrijirile continua pana la vindecarea totala. Nu uitati ca, datorita faptului ca ambele maini ii sunt afectate, aceasta persoana nu poate face nimic pentru sine, deci necesita ajutorul altei persoane pentru orice .. Cu privire la impacare, nu va poate nimeni spune , decat persoana aflata in suferinta datorita dvs.
cu siguranta nu am intentionat sa-i fac rau acestei persoane,cu atat mai mult mie avand in vedere consecintele....
Trebuie sa asteptati raportul de expertiza medico-legala. Daca sunt acordate peste 10 dar pana in 60 de zile, dosarul poate fi deschis la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Se poate inchide daca va impacati cu victima, conditia fiind, de cele mai multe ori, plata unei despagubiri.
Daca sunteti asigurat RCA, despagubirea poate fi platita de catre asiguratorul dumneavoastra, amiabil, fara a fi nevoie de instanta de judecata. Este necesar ca persoana pagubita sa stie sa intocmeasca un dosar de dauna complet si sa stie sa il sustina in fata asiguratorului.

Alte discuții în legătură

Termen plangere penala pt. lovire xuser xuser In cat timp trebuie sa depun plangerea penala pt. lovire? Mentionez ca am stat 5 zile in spital, dupa care am mai primit 8 zile de la medicul legist. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala-ce pot eu sa fac? barbu_ady barbu_ady buna ziua ma numesc bardu adrian acum o saptamana logodnica mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni.vina apartine in totalitate soferului.ea este ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)