avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine plateste cheltuielile de judecata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine plateste cheltuielile de judecata?

Buna ziua. Am cumparat un teren intraviran la tara acus 5 ani. Anul trecut vecinul din dreapta ne-a dat in judecata pentru ca el zicea ca am trecut pe terenul lui cu 7 metri. A adus masuratori si s-a dovedit ca intr-adevar el are dreptate...practic mi-au impins terenul spre celalat vecin cu 4 metri. Ni s-a dat o schita...apoi toata treaba asta s-a introdus in CF. Anul acesta celalt vecin ne-a dat in judecata, cum ca masuratorile ce le-a facut vecinul din dreapta nu sunt bune si ca am trecut pe terenul acestuia cu un gard de piatra...si ca gardul pe care ne-am apucat sa il construim l-am facut pe terenul lui. Gardul ce l-am facut noi dupa noile masuratori este cu 2 metri pe terenul meu...deoarece este zona de deal si am zis ca il pun sa fie drept si ca nu imi trebe si cei 2 metri ai vecinului. Ca si linie de hotar exista o sfoara trasa intre doi tarusi pusi de cei care au masurat anul trecut terenul nostru si al vecinului din dreapta. Acum a iesit o alta echipa de masuratori....care au zis ca gardul este intr-adevar pe terenul nostru...insa acea sfoara este cu 58 cm mai spre vecinu...si ca trebuie mutat. Am zis ca o mut sau o dau jos ca sunt de acord cu asta. INSA!!!! Dupa ce am platit 3800 lei avocatului mi-a zis ca aici nu castiga nimeni...si ca va trebui sa platim si noi jumatate din banii pe care io dat vecinul celor care au masurat terenul..practic 350 RON. Tot avocatul ne-a zis ca nu putem recupera banii chiar daca noi am castiogat (gardul facut de noi este pe terenul nostru) pentru ca in astfel de situatii nu iese nimeni castogator. ....stiti care a fost raspunsul avocatului??? PENTRU CE V-ATI LUAT AVOCAT?

Ajutati-ma va rog...joi mergem din nou la judecata si nu stiu ce sa fac...sa cad de acord sau ce se mai poate face? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 22:50, 5 Iulie 2010
Daca ati ati cazut de acord , insemna ca nimeni nu a castigat sau piersut procesul...prin urmare nu are cine sa va plteasca cheltuielile de judecata . Ziceti merci ca reclamantul nu a solicitat, ca , prin intelegere i-ati dat dreptate...daca va intelegeati din start nu se face nici o cheltuiala cu procesul , nu?
Este un alt proces, ati apelat la serviciul avocatului, trebuie sa-l platiti... Si-a facut datoria, v-a aparat interesele.. poate daca nu aveti avocat, ramaneati fara o suprafata din teren. El a administrat instantei probele necesare, a sustinut punctul dvs de vedere... si-a facut datoria... nu a facut acest lucru din voluntariat... este munca sa..
Achiesez la ceea ce a postat av.antoanela, in plus instanta (presupun) a stabilit cheltuieli de judecata care trebuie achitate, ramanand in sarcina paratilor cheltuielile pentru reprezentare in fata instantei cu avocat! Daca nu s-a prevazut in dispozitiv compensarea cheltuielilor de judecata, se plateste onorariul avocatului!
Sfatul meu este sa solicitati avocatului sa depuna la dosar chitanta privind onorariul incasat de la dvs. si sa solicite cheltuieli de judecata. Daca situatia este asa cum ati prezentat-o dvs. (gardul fiind pe terenul dvs.) inseamna ca aveti castig de cauza, vecinul cazand in pretentii pentru ca v-a chemat in judecata neintemeiat, motiv pentru care va trebui sa suporte cheltuielile de judecata constand in onorariul de expertiza si cel de avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deposedare de proprietate stefanelul stefanelul Buna ziua, Recent am cumparat un teren. La cumparare, cand s-au efectuat masuratorile, am aflat ca vecinul a intrat pe acest teren cu un gard din lemn ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care ar fi solutia la urmatoarea problema legata de ... Mariandvd Mariandvd Buna ziua! Care ar fi solutia la urmatoarea problema legata de un teren intravilan? Am cumparat un teren intravilan cu suprafata de 1000 m2, avand ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu recunoaste masuratorile topo emamarton emamarton Buna ziua. Am cumparat in 2011 un teren intr-un sat de langa Cluj Napoca, cu scopul de a costrui o casa. Terenul era deja intabulat si avea masuratori ... (vezi toată discuția)