avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort intre parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort intre parinti

Buna seara, ma numesc Cosmin si de curand am facut 18 ani! Numa ca a aparut o problema mare in familie si ai mei doresc sa divorteze. Eu mai am un frate mai mic ca mine are 12 ani, si eram curios daca eu pot alege sa nu raman cu nici unul dintre parinti. Daca sunt major exista aceata posibilitate? Fratele meu ramanand sa aleaga ca este minor? multumesc!
Cel mai recent răspuns: clNRR , utilizator 23:12, 5 Iulie 2010
dvs, ca sunteti major, nu mai intrati in discutie, locuiti unde doriti. cel mic, va fi incredintat de instanta unuia dintre parinti, pe baza probelor administrate (ancheta tutelara, marturii). instanta il va audia si va tine cont de vointa minorului
Iar tu, Cosmin, poti fi un real sprijin pentru fratiorul tau si parintii tai, carora, indiferent de aparentze le este probabil foarte greu.
La incredintarea spre crestere a fratelui tau, instanta va tine cont in primul rand de interesul lui, din toate punctele de vedere.
Puteti alege sa ramaneti cu unul dintre parinti sau cu niciunul, insa aceasta fara a avea vreo legatura cu dosarul de divort al parintilor pentru ca ati implinit 18 ani.
La divortul parintilor se va pune problema doar a incredintarii fratelui mai mic care va fi si audiat in acest sens.;)
multumesc tare mult pentru indicatiile date. Eu sper oricum din tot sufletul sa se impace!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul de 10 ani BALANICA MADALINA BALANICA MADALINA Vreau sa divorțez de soțul meu de comun acord prin notar,avem doi copii minori de 14,10 ani eu vreau unul fostul soț unul ,are dreptul copilul de 10 ani sa ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Divort  stoica_tatiana_2002 stoica_tatiana_2002 va rog. sotul meu a parasit domociliul meu. avem 2 copii sub 7 ani.el ar vrea sa aiba autoritate sa ii ia cand vrea.el vrea sa divorteze sa fie liber. nu ar ... (vezi toată discuția)