avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj la studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj la studenti

Am terminat facultatea acum cateva zile. Pot beneficia de somaj, chiar daca nu am lucrat?
De fapt am lucrat 3 luni pe timp de vara, dar nu in domeniul facultatii.
Care sunt conditiile de fapt? Multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:37, 6 Iulie 2010
Art.17 Legea 76/2002
(2) Sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 16 lit. b), daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale.

Art. 16. - Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele in cautarea unui loc de munca, aflate in una dintre urmatoarele situatii:
a) au devenit someri in sensul prevederilor art. 5 pct. IV lit c);
b) nu au putut ocupa loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant sau dupa satisfacerea stagiului militar;
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inregistrati la AJOFM de care apartineti cu domiciliul, in termen de 60 de zile de la data absolvirii.
2. Daca in aceasta perioada nu va gasiti de lucru veti primi indemnizatie de somaj, timp de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj dupa absolvirea facultatii daca pe timpul studiilor am intrat in somaj conf art 65 c. muncii? Maior_Renata Maior_Renata As dori sa aflu daca beneficiez de indemnizatie de somaj in cazul in care sunt proaspata absolventa de studii superioare. In timpul facultatii am lucrat dar ... (vezi toată discuția)
Somaj carmen 24 carmen 24 am terminat fac in anul 2009 as mai putea beneficia de somaj??dupa ce am terminat am plecat din tara acum as dori sa ma intorc.pana gasesc ceva de munca pot ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj daca sunt studenta la a doua facultate si nu am job? angelrain angelrain buna ziua.de curand am auzit de la cineva ca as putea beneficia de somaj daca am terminat o facultate si inca sunt studenta in anul 3 la cea de-a doua.este ... (vezi toată discuția)