avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire minor din tara cu o alta persoana decat parintii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire minor din tara cu o alta persoana decat parintii

Poate cineva sa-mi explice ce trebuie sa fac daca vrea ca copilul meu de 15 ani sa ma viziteze in Olanda insotit de o prietena de a mea? Mentionez ca sunt in divort cu sotul, adica divortul s-a pronuntat dar el a facut apel. Eu sunt in tara inca doua saptamani, dupa aceea plec in Olanda. Cand si cum trebuie sa fac declaratia sau procura? Trebuie sa fie prezent si tatal copilului? Sau pot sa o fac separat eu cu prietena iar dupa aceea separat el cu ea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Seashell , utilizator 23:43, 6 Iulie 2010
declaratiile le puteti face si separat. daca minorul nu are pasaport, va trebui declaratie si pt operatiunea asta. prietenei ii va trebui cazier judiciar
Avand in vedere ca hotararea de divort nu este definitiva si irevocabila, va trebui ca ambii soti sa imputerniceasca prin procura ( una singura) pe prietena dvs, sa plece din tara cu minorul si sa vi-l aduca in Olanda.
Minorul mai are nevoie si de pasaport individual.
Atentie! la divort pentru ca nu veti fi prezenta in apel va trebui sa angajati avocat daca nu ati avut unul la fond si sa-l imputerniciti printr-o procura speciala sa va reprezinte interesele in fata instantei, urmand sa-i inmanati si dovezi ale resedintei dvs. din Olanda.
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra! Baiatul are 15 ani, nu are nevoie de pasaport pentru iesire in UE. Ziceti ca ambii parinti imputernicesc prietena printr-o singura procura.....deci trebuie sa fim la biroul notarial toti trei in acelasi timp??? Nu se poate separat?In raspunsul anterior utilizatoarea zice ca se poate si separat...
Am avocat la divort, procura am facut-o deja ca sa ma reprezinte.
Multumesc
Chiar daca e in Ue, minorul are nevoie de pasaport individual. iesirea de la noi din tara e problema
Nu inteleg:stunned:....am mai fost cu el in Olanda si a avut numai cartea de identitate.
Ziceti ca ambii parinti imputernicesc prietena printr-o singura procura.....deci trebuie sa fim la biroul notarial toti trei in acelasi timp??? Nu se poate separat?In raspunsul anterior utilizatoarea zice ca se poate si separat...

Alte discuții în legătură

Minor in strainatate crisa.criss crisa.criss Buna seara, Eu urmeaza sa lucrez pentru o perioada de 2 ani in Belgia insa aici in tara vor ramane parintii, sotul si cele doua fiice in varsta de 4 si 8 ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii irinajdjdj irinajdjdj Buna ziua! cum ar trebui sa procedeze parintii unui minor de 17 ani, daca acesta merge in alta țara (vacanta) neinsotit. Precizez ca parintii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor claudiaaydogan claudiaaydogan buna ziua as dori sa stiu daca unui minor de o luna si jumatate i se va face pasaport individual sau va fi inscris pe pasaportul unuia dintre parinti de ... (vezi toată discuția)