buna ziua
as dori sa stiu daca unui minor de o luna si jumatate i se va face pasaport individual sau va fi inscris pe pasaportul unuia dintre parinti
de asemenea, in cazul in care se va dori trecerea cu minorul peste granitele tarii doar de catre un singur parinte, va fi necesara o procura notariala( parintii nu sunt divortati) ?
Multumesc anticipat
Vin si eu cu o intrebare: pe teritoriul UE minorii (ma refer >14 ani) pot trece granita doar cu buletinul,sau este nevoie de procura din partea parintilor?
Copilul cat de mic ar fi, nu se trece in pasaportul parintilor, ci va avea pasaport individual. Pt a-i face pasaport e nevoie de acordul parintilor , la fel si la plecarea din tara- acordul scris pt respectiva calatorie al parintelui care nu e prezent
@Raoul, copilul care a implinit 14 ani poate iesi cu buletinul, dar cu acordul scrios al parintilor daca acestia nu-l insotesc. Oricum, va iesi insotit de un adult
Dubla cetatenie
ovicosma
Exista vreo lege care reglementeaza actele cu care se poate intra / iesi din Romania?
Mai exact am urmatoarea situatie. Minor cu dubla cetatenie a intrat in ... (vezi toată discuția)