avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor intre tari Uniune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor intre tari Uniune

Buna ziua,
va expun urmatoarea situatie :am o fata pe care as vrea sa o trimit in tabara in Malta sau Anglia si nu stiu daca poate calatori singura cu avionul fara autorizatie.Noi locuim in Spania deci nu e vorba de iesire de pe teritoriul Romaniei.Fata are 15 ani si buletin valabil.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:57, 18 Ianuarie 2016
Vorbiti cu cei de la firma de transport aerian.
Depinde ce reglementari exista intre acele state.
Pentru Anglia nu cred ca ati avea probleme.
Oricum trebuie sa existe si insotitor pentru minori.
Daca merge in tabara, nu e singura, or fi si adulti insotitori, nu?
E nevoie de acordul parintilor, dupa mine. Intrebati dv. organizatorii excursiei, va spun ei. Nu e important atat pentru iesirea din tara, insa acordul parintilor ar trebui dat.
I-am intrebat.Ei se bazeaza pe legea spaniola conform careia minorii peste 14 ani, cetateni spanioli, pot calatori singuri in Uniune,deoarece avand pasaport se considera ca implicit au si acordul parintilor.Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
petre79, utilizator
Am discutat cu ei insa nu e nimic clar,mi-au recomandat sa fac autorizatie de calatorie cuiva care sa o insoteasca .Tabara in care vrea sa mearga asigura insotitor doar de la aterizare acolo pana la imbarcarea pentru intoarcere.Multumesc pentru raspuns.
Legea spaniola nu cere pentru excursie acordul parintelui? Nu ma refer la trecerea granitei, ci la legislatia interna?
Pasaport are copilul?

Va rog nu mairedactati mesaje consecutive, il puteti edita pe cel postat primul timp de 30 de minute.

Alte discuții în legătură

Pasaport minor claudiaaydogan claudiaaydogan buna ziua as dori sa stiu daca unui minor de o luna si jumatate i se va face pasaport individual sau va fi inscris pe pasaportul unuia dintre parinti de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii miha.filip_88 miha.filip_88 as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate a unui minor... andreabo89 andreabo89 buna seara... Prietena mea are 17 ani, si ar fi trebui sa vina in Italia de sarbatori, cu avionul, iar la agentie de voiaj i s-a spus ca anumite companii de ... (vezi toată discuția)