avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare in strainatate a unui minor...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare in strainatate a unui minor...

buna seara...

Prietena mea are 17 ani, si ar fi trebui sa vina in Italia de sarbatori, cu avionul, iar la agentie de voiaj i s-a spus ca anumite companii de avioane considera minorii de la 16 ani in sus ca si majori shi nu ar fi probleme....odata cumparat biletul si ajunsa in aeroport, politia de frontiera nu a acceptat acest lucru chiar daca absolut toate documentele erau in regula(procuri,pasport,etc.)sustinand ca ar mai fi trebuit un act al companiei precum ca isi asuma responsabilitatea asupra ei pana cand s-ar fi urcat in avion:(..sper ca cineva sa imi poata da o idee sau o solutzie pentru a rezolva aceasta problema...

Multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: DIANA HANDRA CALUGAR , 14:28, 21 Decembrie 2010
al companiei aeriene? mare aberatie!
Cetățeanul român, minor, nu poate călători în afara granițelor țării fără însoțitor. Însoțitor poate fi și personalul calificat de bord al companiei aeriene cu care călătorește dar trebuie menționat acest lucru în declarațiile de consimțământ ale părinților și de asemenea trebuie plătită o taxă pentru acest serviciu prestat de compania aeriană. Trebuia să le explicați condițiile de călătorie ale minorei celor de la aeroport sau agenției de unde ați cumpărat biletele.

Conform legii aplicabile cetățenilor români, minorul este persoana care nu are împliniți18 ani. De unde era agenția de la care ați cumpărat biletele, din România? :O
athe a scris:

al companiei aeriene? mare aberatie!


:offtopic:

Imi pare rau si cer scuze dlor moderatori:

Acesta este un sfat juridic dat user-ului de un avocat ?
Persoana solicita sfaturi,nu aprecieri personale.

Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
minorul avea nevoie de o declaratie consimtamant din partea parintilor, in care se preciza perioada, tara si insotitorul, iar la insotitor se preciza compania aeriana cu care urma sa zboare minorul!
probabil a fost o neintelegere, deoarece companiile aeriene cunosc faptul ca pana la implinirea varstei de 18 ani minorii nu pot calatori neinsotiti de parinti, decat cu acordul acestora!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu avionul la 17 ani neinsotit. Edward9911 Edward9911 Va salut, am 17 ani si vreau sa plec in Germania cu avionul. Credeti ca exista vreo posibilitate de a calatorii fara un insotitor sau imputernicire pe un ... (vezi toată discuția)
Întoarcere din italia minor neînsoțit Nicoletaaa06 Nicoletaaa06 Dacă sunt minora și sunt in Italia ,as putea sa ma intorc in țara șingura?n ar fii nici o problema la aeroport ? (vezi toată discuția)