avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Întoarcere din Italia minor neînsoțit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Întoarcere din Italia minor neînsoțit

Dacă sunt minora și sunt in Italia ,as putea sa ma intorc in țara șingura?n ar fii nici o problema la aeroport ?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 16:14, 18 Aprilie 2018
Trebuie sa ai din partea parintilor declaratii notariale prin care se mentineaza ca te lasa sa calatoresti fara ei.
Ce varsta ai? Companiile aeriene (daca asta intentionezi) au anumite reguli privind varsta de la care minorul poate calatori fara insotitor. Cu ce act de identitate intentionezi sa calatoresti? Posibil ca ofiterii de la controlul de frontiera sa obiecteze
Am 17 ani,și am și pașaportul și buletinul
Pai am venit cu tata Cu procura dar la întoarcere mi ar trebuii din nou procura de a putea călătorii singura ?
Liniile aeriene permit calatoria neinsotita la 17 ani. Controlul de frontiera nu ar trebui sa fie o problema nici la iesirea din Italia nici la intrarea in Romania. De procura (si insotitor adult) ai nevoie LA IESIREA din Romania pana cand implinesti 18. Deci gandeste cand si cu cine vei calatori atunci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare iesire din tara minor! Andyandy22 Andyandy22 Salut, am 17 ani si as vrea sa stiu exact ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din tara timp de 2 saptamani. Stiu doar ca imi trebuie procura de la ambii ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate a unui minor... andreabo89 andreabo89 buna seara... Prietena mea are 17 ani, si ar fi trebui sa vina in Italia de sarbatori, cu avionul, iar la agentie de voiaj i s-a spus ca anumite companii de ... (vezi toată discuția)