avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie cu avionul la 17 ani neinsotit.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie cu avionul la 17 ani neinsotit.

Va salut, am 17 ani si vreau sa plec in Germania cu avionul. Credeti ca exista vreo posibilitate de a calatorii fara un insotitor sau imputernicire pe un major? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Edward9911 , utilizator 10:13, 26 Mai 2017
Da, puteti calatori insotit de personalul de bord al companiei aeriene.
Aveti nevoie de declaratia (nu imputernirire) ambilor parinti ca sunt de acord sa iesiti din tara.
In cuprinsul declaratiei se vor mentiona: destinatia, perioada calatoriei, adresa unde veti locui si compania aeriana.
Tocmai ce am sunat la aeroport-ul din Timisoara de unde ar fi urmat sa plec (in cazul in care as fi putut) si se pare ca numai Lufthansa ofera acest serviciu (de a calatorii neinsotit) pe cand la celelalte companii (low cost) nu se poate acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate a unui minor... andreabo89 andreabo89 buna seara... Prietena mea are 17 ani, si ar fi trebui sa vina in Italia de sarbatori, cu avionul, iar la agentie de voiaj i s-a spus ca anumite companii de ... (vezi toată discuția)
Excursie copil in strainatate lamar lamar Unul din baietii mei locuieste si lucreaza in Anglia de circa 5 ani. Fiul meu cel mic are 16 ani si asi vrea sa-l trimit in vacanta de vara pentru o saptamana ... (vezi toată discuția)
Poate un minor sa calatoreasca singur cu avionul cu procura de la ambii parinti? Raluca97 Raluca97 Buna ! Am 17 ani si la vara vreau sa plec la niste rude in Anglia . Parintii imi acorda procura dar nu pot calatori cu mine . Pot sa calatoresc singura cu ... (vezi toată discuția)