avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Excursie copil in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Excursie copil in strainatate

Unul din baietii mei locuieste si lucreaza in Anglia de circa 5 ani. Fiul meu cel mic are 16 ani si asi vrea sa-l trimit in vacanta de vara pentru o saptamana la fratele lui in Anglia. Ce formalitati trebuiesc indeplinite pentru al putea trimite singur. Ar urma sa plece cu avionul fie de la Timisoara pana la Londra iar de acolo mai departe cu trenul, fie de la Budapesta direct la Sheffield care este destinatia finala. Intoarcerea s-ar face in acelasi mod. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lamar , utilizator 12:19, 30 Mai 2016
Copilul trebuie sa aiba buletin sau pasaport, dvs. parintii dati o declaratie pe proprie raspundere. Cand cumparati biletul anuntati ca doriti ca minorul sa nu fie insotit si indicati persoana de contact la aeroport. Luati legatura cu cei de la aeroport.
Multumesc. Precizare suplimentara..... fie pleaca de pe Timisoara fie de la Budapesta, va fi insotit fie de noi, parintii lui, la aeroport. In Anglia va fi asteptat la aeroport de fratele lui. La intoarcere aceiasi procedura.
Dar in timpul zborului va fi neinsotit. Este o situatie speciala si conditiile sunt diferite in functie de locul din care pleaca. Contactati aeroportul.
Aeroportul sau compania aeriana cu care efectueaza zborul? Intreb pentru ca mie mi se pare mult mai important rolul companie aeriene, cea care il transporta si care trebuie sa-i asigure conditiile de siguranta in timpul zborului decat a aeroportului care nu este decat un punct de tranzit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu avionul la 17 ani neinsotit. Edward9911 Edward9911 Va salut, am 17 ani si vreau sa plec in Germania cu avionul. Credeti ca exista vreo posibilitate de a calatorii fara un insotitor sau imputernicire pe un ... (vezi toată discuția)
Calatoria copil minor din strainatate in romania Georgiana Unculescu Georgiana Unculescu Buna ziua. Am 16 ani,sunt in anglia de o luna,am venit cu provura de la mama insotita de tatal meu. Vreau ... (vezi toată discuția)