avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatoria copil minor din strainatate in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatoria copil minor din strainatate in Romania

Buna ziua. Am 16 ani,sunt in anglia de o luna,am venit cu provura de la mama insotita de tatal meu. Vreau sa ma intorc inapoi in Romania,dar tatal meu ramane aici la munca,puteti sami sapuneti va rog ,daca as putea sa ma intorc inapoi in tara fara tatal meu,si cu avionul?? Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Georgiana Unculescu , utilizator 15:13, 26 Aprilie 2017
Da, se poate. Insa trebuie sa apelati la o companie aeriana care ofera si servicii de insotire a minorilor care calatoresc singuri.
TAROM sigur are acest serviciu. Sa sune tatal dvs. la companie si sa se intereseze daca TAROM solicita si o declaratie consulara (poata fi data la Londra sau consulatul roman din Edinburgh) ca este de acord sa calatoriti la intoarcerea in tara neinsotita.
Se completeaza un formular cu datele persoanei care va conduce la avion si cu cele ale carei va asteapta la aeroport si se prezinta la politia de frontiera.
Pana nu lamuriti acest aspect, nu va luati bilet de avion ca riscati sa aruncati banii.
Verificati si la companiile low-cost daca au acest serviciu, cu toate ca ma indoiesc.
Va multumesc tare mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu avionul minor neinsotit Alexandra912 Alexandra912 Buna seara! Am 17(aproape 18 ani) si as vrea sa calatoresc cu avionul in Italia. As putea, bineinteles, daca as avea o declaratie de la parinte?? imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Poate un minor sa calatoreasca singur cu avionul cu procura de la ambii parinti? Raluca97 Raluca97 Buna ! Am 17 ani si la vara vreau sa plec la niste rude in Anglia . Parintii imi acorda procura dar nu pot calatori cu mine . Pot sa calatoresc singura cu ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate a unui minor... andreabo89 andreabo89 buna seara... Prietena mea are 17 ani, si ar fi trebui sa vina in Italia de sarbatori, cu avionul, iar la agentie de voiaj i s-a spus ca anumite companii de ... (vezi toată discuția)