avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie cu avionul minor neinsotit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie cu avionul minor neinsotit

Buna seara! Am 17(aproape 18 ani) si as vrea sa calatoresc cu avionul in Italia. As putea, bineinteles, daca as avea o declaratie de la parinte?? imi spuneti va rog ce conditii trebuie indeplinite si ce acte sunt necesare?ceva taxe ? multumesc frumos. P.S.: Imi cer scuze daca am gresit categoria.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
Alexandra912, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandra912 , utilizator 22:44, 27 Mai 2014
Va trebuie declaratia parintilor si ca veti calatori cu o companie ce asigura la ceck in insotitor minor, de obicei companiile low cost nu ofera, informati va din timp. Parintii tb sa vina cu cartile de identitate, certificatul dvs de nastere, copie a pasaportului sau a cartii de identatiate a dvs, depinde cu ce act calatoriti, trebuie mentionat tara unde veti calatori, perioada, unde veti sta si compania aeriana precum si mentiunea ca veti fi insotita de un insotitor de bord desemnat in momentul formalitatilor de check in. Orice minor trebuie insotit de o persoana Majora.....mai aveti pana impliniti 18 ani....
Onorariu difera in functie de notar....
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
ContSters250994, utilizator
Referitor la perioada, as putea sa ma intorc singura peste 3 luni? nu de alta, dar atunci o sa am 18 ani. Si imi puteti spune ce companii ofera aceste calatorii pentru minori neinsotiti? Va multumesc.
Stimata domnisoara nu lucrez la o agentie de turism, insa cu siguranta companiile de linie adica cele mari,nationale, sau hai sa spunem pe inteles tuturor cele care au bilete mai scumpe ofera aceste servicil de exemplu Tarom, Allitalia, Austrian Airlines.....nu si cele low cost.
Nu conteaza cand veti implini varsta declaratia trebuie data acum in aceste conditii cand sunteti inca minora, declaratia va foloseste numai la iesirea din tara nu si la intoarcere!
Am inteles. Va multumesc pentru raspunsuri. Chiar eram nedumerita..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu avionul la 17 ani neinsotit. Edward9911 Edward9911 Va salut, am 17 ani si vreau sa plec in Germania cu avionul. Credeti ca exista vreo posibilitate de a calatorii fara un insotitor sau imputernicire pe un ... (vezi toată discuția)
Minor de 14 ani pleaca neinsotit in ue omisomis omisomis Care este procedura pe care trebuie sa o indeplinesc astfel incat copilul meu, minor 14 ani impliniti (pasaport individual valabil), sa poata pleca pentru o ... (vezi toată discuția)
Calatoria copil minor din strainatate in romania Georgiana Unculescu Georgiana Unculescu Buna ziua. Am 16 ani,sunt in anglia de o luna,am venit cu provura de la mama insotita de tatal meu. Vreau ... (vezi toată discuția)