avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport minor

buna ziua
as dori sa stiu daca unui minor de o luna si jumatate i se va face pasaport individual sau va fi inscris pe pasaportul unuia dintre parinti
de asemenea, in cazul in care se va dori trecerea cu minorul peste granitele tarii doar de catre un singur parinte, va fi necesara o procura notariala( parintii nu sunt divortati) ?
Multumesc anticipat
multumesc....pt a-i face pasaport individual acordul ambilor parinti, se refera la prezenta ambilor parinti la Directia Pasapoarte sau un acord scris autentificat in fata notarului?
Daca nu pot fi prezenti amandoi, parintele care lipseste isi poate exprima acordul in fata unui notar
multumesc pt timpul acordat...o zi buna
gi_jane2 a scris:

@Raoul, copilul care a implinit 14 ani poate iesi cu buletinul, dar cu acordul scrios al parintilor daca acestia nu-l insotesc. Oricum, va iesi insotit de un adult

Da,insotit de un adult (altul decat parintii). Din pacate insa nicio sansa fara acordul acesora?

Am mai intalnit un caz,o fata de 17 ani impreuna cu mama ei. Parintii erau despartiti iar fata purta inca numele tatalui. Drept urmare au avut probleme la aeroport,abia au reusit sa-i convinga pe oamenii legii.

Insa la a trece in Ungaria sau Bulgaria (cu masina),banuiesc ca depinde cat de atenti sunt cei de la vama la controlul buletinului,caci e posibil sa nu bage de seama daca nu sunt foarte atenti la CNP.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Raoul_mw, utilizator

Nu , nicio sansa fara acordul parintilor sau al parintelui care il are incredintat prin sentinta definitiva si irevocabila (sau exercita singur autoritatea parinteasca).

Nu stiu cum a reusit mama din povestea dvs. sa convinga ''oamenii legii'' - mai bine sa spunem ca e o poveste si sa trecem peste ea.

Nu subestimati politistii de frontiera :) Ce va face sa credeti ca cei de la granita cu Ungaria sau Bulgaria ar fi mai putin vigilenti decat cei de la aeroport?
Aceleasi acte se cer pentru iesirea cu minori din tara indiferent de punctul de frontiera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie ovicosma ovicosma Exista vreo lege care reglementeaza actele cu care se poate intra / iesi din Romania? Mai exact am urmatoarea situatie. Minor cu dubla cetatenie a intrat in ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate un minor din românia fara procură dacă domiciliul stabil este în spania? Aynara Nasta Aynara Nasta Buna seara am si ieu o nelamurire,pe 2 febroarie vreau sa merg anapoi an spania si mi sa comunicat de la aeroport frontiera ca nu pot scoate minorul din tara ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor intre tari uniune petre79 petre79 Buna ziua, va expun urmatoarea situatie :am o fata pe care as vrea sa o trimit in tabara in Malta sau Anglia si nu stiu daca poate calatori singura cu ... (vezi toată discuția)