avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

dubla cetatenie

Exista vreo lege care reglementeaza actele cu care se poate intra / iesi din Romania?
Mai exact am urmatoarea situatie. Minor cu dubla cetatenie a intrat in tara cu Titlu de calatorie emis de ambasada Romaniei in Egipt si doreste sa se intoarca acasa in Egipt cu pasaportul egiptean. A fost oprita la granita pe motiv ca nu poate intra in tara cu un document si sa iasa cu altul, dar fara mentionarea vreunei legi.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 11:34, 18 August 2018
Nu mi se pare un motiv valabil. Insa i se aplica prevederile pentru iesirea in strainatate a cetatenilor romani minori. Ori dovedeste ca e domiciliat in strainatate si iese cu unul din parinti, ori prezinta procura de la ambii parinti pentru un insotitor major fara cazier murdar. Dar aici e aici: procura facuta in prealabil poate sa fi fost facuta pentru un alt document de calatorie, caz in care s-ar putea sa nu mai fie valabila.
Multumesc de raspuns.
Nu s-a ajuns la discutia despre procura, i s-a refuzat trecerea pt ca este SI cetatean roman (cel putin asa scrie in PV de refuz). Mama minorului, care il si insoteste, are buletin egiptean cu domiciliul acolo, sper sa fie suficient, caci procura nu are. Minorul nu are desigur inca buletin, iar in pasaport nu este trecuta adresa de domiciliu.
La 2 zile dupa ce i s-a refuzat trecerea, am fost la aeroport si am discutat cu alt politist de frontiera cu toate actele in fata si mi-a spus ca el nu vede motivul pt care s-a refuzat trecerea, dar nici nu poate sa-mi dea ceva in scris.
Asa ca incerc o audienta la Politia de frontiera, dar daca e de durata se va risca din nou in speranta ca va da peste un vames normal.

De fapt, daca refuzul a fost temeinic, al doilea politist era incompetent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ana_lucia ana_lucia buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu un minor michaitza michaitza Buna tuturor! Sunt Mihaela si sunt casatorita cu un cetatean strain (egiptean). Acum sunt in Romania si sunt insarcinata iar in decembrie voi deveni mamica. ... (vezi toată discuția)