avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce putem face in acest caz?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce putem face in acest caz?

Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu catuse la maini foarte strans incat ii dor mainile si au semne vizibile.Dupa ce au fost arestati cei din politie au chemat un alt politist comunitar de i-a bautut pe cei 2 sub arest.Unu a fost batut cu picioare in fata de i-au spart dintii din fata cand era in catuse iar lu pe celalat l-a batut de are semne pe corp...Va rog sa ma ajutati ca asa ceva nu se mai poate..in afara de plangerea care o pot face la politie ce as putea sa fac?VA multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: dianaenache87 , utilizator 12:55, 6 Iulie 2010
In prezent cei doi sunt in arest ?
Unde se afla arestati ?
Le-a dat drumul acum..sunt acasa dar sunt batuti!I-a tinut ceva in arest cateva ore bune si acolo i-a si batut!
dianaenache87 a scris:

Le-a dat drumul acum..sunt acasa dar sunt batuti!I-a tinut ceva in arest cateva ore bune si acolo i-a si batut!


La prima ora in aceasta dimineata mergeti cu acestia la serviciul medico legal judetean sau la INML Bucuresti pentru li se elibera certificate medico-legale ,iar in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate se va stabili si incadrarea juridica a faptelor.
Daca sunt grav loviti mergeti intai cu ei la un consult medical la un spital si apoi,daca sunt internati ,in raport de loviturile primite,mergeti la medicul legist dupa externare.
Au timp 2 luni de zile de cunoasterea autorului/autorilor faptei sa formuleze plangere penala la parchetul competent teritorial,impotriva celor care i-au lovit pentru lovire si alte violente,cercetare abuziva(art.266 c.pen).
In afara de certificat , mai pot fi acuzati de altceva?au avut voie sa le puna catuse la maini daca cei 2 nu au lovit pe nimeni?se poate depune si o plangere la politie sau asta numai dupa ce se emite
De ce au fost ridicati de politia comunitara,care a fost motivul ?
V-am scris cercetare abuziva,in afara de lovire(dar despre ce lovire este vorba se va stii dupa eliberarea certificatului medico legal).
Ar fi bine ,daca aveti posibilitati materiale,sa angajati un avocat pentru a le sustine cauza,chiar amandoi,neavand interese contrare,pot angaja acelasi avocat si astfel ar suporta cheltuieli mai mici

Alte discuții în legătură

Martor politist cattie cattie Am fost agresata la locul de munca de o persoana din conducere si am mers la Politie unde am depus plangere pt lovire .De la INML mi s-a eliberat un certificat ... (vezi toată discuția)
Bataie luata la politie +amenda aurellian aurellian Buna seara, acum doua zile am fost luat pe sus de la locul de munca, unde sapam un sant impreuna cu alti colegi, de catre politistul din sat, m-a dus la ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta in instanta o amenda al carui proces verbal nu a fost semnat? Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ieri am mersi in piata centrala a craiovei,m-am plimbat si la un moment dat am vazut niste pere care erau la un pret scazut si am cumparat si eu.dar cand am ... (vezi toată discuția)