Pentru ce sa va plangeti?
1. Nu exista formular tipizat B-)
2. In plangere nu trebuie sa respectati un anumit model ci sa cuprindeti anumite elemente.
3. Daca plangerea este una facuta catre superiorii politistilor pentru o abatere disciplinara va adresati Politiei si trebuie sa aratati in plangere:
- cine o face: nume, prenume, adresa
- cui ii este adresata
- o descriere a faptelor facuta cat mai concis, in ordine cronologica
- ce cereti de la organul caruia ii adresati plangerea
4. Daca este vorba despre o plangere penala, ceea ce am scris mai sus, scahimband ceea ce trebuie schimbat, ramane valabil cu mentiunea ca cel mai bine este sa va prezentati la Parchet si sa depuneti acolo plangerea.
Pt ca m-au batut si m-au injurat. Daca as scrie aici ce s-a intamplat, m-ati putea ajuta cu declaratia?
O plangere impotriva oricarei persoane, trebuie sa cuprinda elementele dvs. de identificare (nume, prenume, adresa, serie si nr. CI...), numele si prenumele sau orice alt element de identificare a celui (celor) impotriva carora formulati plangerea, iar daca persoanele impotriva carora va plangeti nu va sunt cunoscute, orice element care poate conduce la identificarea acestora (institutia din care fac parte, nr. ecusoane, nr. legitimatie etc.), descrierea faptei pentru care formulati plangerea, cu indicarea locului si momentului producerii, organul caruia adresati plangerea (plangerea poate fi administrativa, contraventionala sau penala, dupa caz), indicarea mijloacelor de proba pe care le aveti la dispozitie pt. sustinerea plangerii(martori, inscrisuri si orice alt mijloc de proba), temeiul de drept/textul de lege pe care va sprijiniti plangerea (numai daca va este cunoscut, dar nu oligatoriu) si in incheiere data si semnatura dvs.
Daca veti cuprinde aceste elemente in plangere, atunci nu mai trebuie decat sa o indreptati catre cine credeti de cuviinta ca ar fi competent sa solutioneze plangerea dvs. In principiu, pentru plangerile administrative si contraventionale in speta descrisa de dvs., acestea se indreapta catre comandantul Politiei Judetene, iar in situatia unor plangeri penale, catre Parchet. Dar identificarea naturii faptelor se poate face uneori si de catre organul caruia va plangeti si care poate indrepta plangerea dvs. catre organul competent. Oricum, tot ceea ce v-am spus sunt elemente de principiu, un tipizat pentru asemenea plangeri neexistind. Cuprisul unei plangeri penale este insa prevazut in forma in care v-am indicat si eu, in Codul de procedura penala.
Dvs ce-mi recomandati? daca fac o plangere penala, este nevoie de avocat, cheltuieli...? Am fost 2 baieti si pe amandoi ne-au batut, deci suntem martori unul pt altul.
Eram in fata sectiei, la un tonomat de lapte. O patrula a politiei ne-a cerut buletinele. Dupa ce ne-au verificat datele, ei au plecat. La 2 minute a iesit un agent din sectie si ne-a luat cu forta inauntru, fara sa se prezinte, fara sa ne spuna pe ce motiv. In sectie, agentul a sunat alti colegi. Imediat cum au ajuns ei, au inceput sa ne ia la bataie fara sa stie macar motivul pt care eram acolo. prima data s-au napustit asupra prietenului meu. Eu i-am intrebat de ce ne bat, iar ei au raspuns cu "taci dreacu' stai jos". Apoi au mai venit alti agenti, mi-au pus mie catusele, m-au trantit jos si au inceput sa dea cu palmele si cu picioarele in mine.Pe prietenul meu l-au dus in alt birou, iar pe mine pe un hol, mi-au legat una dintre catuse de o masa si mi-au zis ca o sa-mi dea drumul cand o sa vrea ei. Intr-un final, ne-au dat drumul, fara sa ne puna sa dam vreo declaratie si fara sa ne faca vreun proces verbal...
Ce credeti ca ar trebui sa fac?