avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda

Buna ziua, am fost oprit de catre politia rutiera si mi s-au cerut actele la control. Din pacate nu le-am avut la mine, dar am dat toate datele din buletin si m-am oferit sa merg acasa (maxim 5 minute dus-intors) sa le aduc. Nu m-am putut intelege de bunavoie cu ei si mi s-a intocmit un proces verbal pt ca aveam farul de pe partea stanga ars, si pt ca nu aveam actele la mine.
As dori sa il contest in instanta pentru ca politistul constatator nu s-a legitimat. Mai precis metoda de abordare a fost "Actele la control" si nicidecum "Buna seara, ma numesc agent xxx de la sectia yyy va rog a-mi prezenta actele". Ba mai mult, dupa ce le-am spus ca o sa depun contestatie si am mentionat pe procesul verbal ca am obiectiuni pe care le voi prezenta in instanta am fost amenintat: "Lasa ca ne mai intalnim noi!".
Va rog sa imi spuneti ce sanse am sa anulez procesul verbal si cum sa procedez (procedura completa daca se poate).
PS Amenda este de 120 (60 in 48 de ore), si nu m-ar afecta foarte mult, dar este vorba totusi de principiu.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
Indecis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 13:17, 13 Octombrie 2010
Puteti plati amenda, in cuantum injumatatit .Daca instanta de judecata va considera ca procesul verbal este nelegal si netemeinic, va dispune anularea acestui act, iar dumneavoastra veti putea recupera suma de bani platita cu titlu de sanctiune contraventionala.
In caz ca nu va veti indeplini aceasta obligatie de plata , veti contesta procesul verbal si veti pierde procesul , va va incumba obligatia de a achita in integralitate amenda pentru nerespectarea normelor rutiere.

Vin si eu cu o intrebare.
Daca nu mi-a fost facut proces-verbal la fata locului(pe motiv de lipsa acte) si a fost facut ulterior,la sectia de politie,pot face contestatie?Mentionez ca am semnat PV.Nu este trecut pe PV nici un martor asistent.
Motivul invocat de dvs,nu este un motiv de contestatie,daca procesul verbal intocmit in lipsa dvs,este semnat si de un martor,prin care se atesta ca dvs.nu ati fost prezent la intocmirea lui.
Sanctiunile administrative,pot fi avertisment,penalizare din salariu,mutarea pe alt post sau la alta unitate,desfacerea contractului de munca,etc.
Cred ca nu m-am facut inteles.
Am fost oprit intr-un loc,apoi am mers la sectie si acolo mi s-a intocmit PV.Pe PV nu este trecut nici un martor.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
CMCristian, utilizator
In situatia aceasta puteti contesta la instanta competenta teritorial,in termen de 15 zile de la primire/comunicare procesul verbal.

Alte discuții în legătură

Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)
Contraventie de circulatie. pv nesemnat. politist plecat fara audierea/consemnarea unui martor la eveniment. soli soli Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa cer anularea in instanta a unui PV pe care am refuzat sa-l semnez iar politistul nu a cerut unui martor sa constate ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)