M-am angajat pentru prima oara, neavand carte de munca (sau carnet, cum i-o zice) si nestiind aproape nimic despre cum functioneaza sistemul. Am mers pe mana angajatorului. Am negociat un salariu, am semnat un contract de munca si el mi-a zis ca imi face carte de munca. OK. Nu mi-a cerut nici un act, doar o declaratie cum ca nu am si nici n-am avut niciodata.
Dupa 1 an si 6 luni am plecat. Motive diverse, n-are nici o importanta. In contract se specificau 15 zile ca preaviz in cazul demisiei.. ok. Dupa ce i-am anuntat au spus ca-mi incheie cartea de munca si ma anunta. Dupa 2 luni de zile am primit un telefon ca nu am carte de munca si ca-mi vor da o adeverinta desi in timpul acestor 2 luni imi spuneau ca am carte de munca, ca este la scris impreuna cu cartea altei colege.
Cum pot sa aflu daca mi-a facut cartea de munca?
Daca este valabila adeverinta?
Daca aveti adeverinta eliberata de ITM care dovedeste vechimea in munca este bine. Din anul 2001 vechimea in munca se inregistreaza si sub forma electronica, prin urmare stati linistit.
am vorbit cu contabila si se face ca nu ma cunoaste. am sunat la firma si nimeni nu-mi raspunde. cum aflu daca am carte de munca? si cum as putea sa o scot?