avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

M-am angajat pentru prima oara, neavand carte de munca (sau carnet, cum i-o zice) si nestiind aproape nimic despre cum functioneaza sistemul. Am mers pe mana angajatorului. Am negociat un salariu, am semnat un contract de munca si el mi-a zis ca imi face carte de munca. OK. Nu mi-a cerut nici un act, doar o declaratie cum ca nu am si nici n-am avut niciodata.
Dupa 1 an si 6 luni am plecat. Motive diverse, n-are nici o importanta. In contract se specificau 15 zile ca preaviz in cazul demisiei.. ok. Dupa ce i-am anuntat au spus ca-mi incheie cartea de munca si ma anunta. Dupa 2 luni de zile am primit un telefon ca nu am carte de munca si ca-mi vor da o adeverinta desi in timpul acestor 2 luni imi spuneau ca am carte de munca, ca este la scris impreuna cu cartea altei colege.
Cum pot sa aflu daca mi-a facut cartea de munca?
Daca este valabila adeverinta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 6 Iulie 2010
Mergeti la ITM cu CI si o sa va elibereze adeverinta respectiva in cazul in care a fost inregistrat contractul dvs.De obicei atunci cand solicitati acest lucru va spune functionara de la ITM daca va poate da pe loc iar in cazul in care trebuie sa reveniti intr-o alta zi o sa va spuna cand.
mihaela_mihai a scris:

mi-au spus ca o sa-mi dea o adeverinta.
in cat timp se elibereaza o adeverinta de la itm?

La ITM Buc o adeverinta se elibereaza cam in 2-3 sapt de la data depunerii cererii ...
Daca vreti sa aflati daca vi s-a facut sau nu carnet de munca, mergeti la ITM la inspectorul la care este arondat fostul angajator si solicitati eliberarea carnetului de munca ..sa aveti la dvs C.I. si copia de pe decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de muncă danmihaela85 danmihaela85 Bună ziua, Numele meu este Mihaela și am o întrebare legată de cartea de muncă, în perioada 2007 -2009 am lucrat la o firmă de retail, fiind și ... (vezi toată discuția)
Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Recuperare cm Old Shatterhand Old Shatterhand Buna ziua.Am lucrat la o societate si mi-am incheiat activitatea in luna feb 2011. Inca nu mi-au eliberat cartea de munca pe motiv ca nu a ajuns inca de la ... (vezi toată discuția)