avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii angajator

Cum aflu daca fostul angajator mi-a platit contributiile la stat?
Cel mai recent răspuns: dan71 , utilizator 21:09, 6 Iulie 2010
dan71 a scris:

Cum aflu daca fostul angajator mi-a platit contributiile la stat?

Faceti o sesizare catre ANAF, ceea ce poate declansa si un control de specialitate.

Daca angajatorul nu v-a achitat contributiile, modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea trebuie sa vizeze toate contributiile sociale datorate.
Va multumesc foarte mult pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contributii sociale nicole86 nicole86 se poate ca o societate comerciala sa nu plateasca contributiile sociale pt angajati? si nimeni sa nu se sesizeze?!:O (vezi toată discuția)
Plata contributilor elialy elialy tot la firma unde lucrez nu s-au platit contributile catre stat dar pe fisa de salar sant retinute. Ce ar trebui sa facem? (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor sociale de catre angajator roxxa_m roxxa_m Buna ziua lucrez de 5 ani la o societate si astazi am aflat de la contabilitate ca nu mi s-au platit de catre angajator contributiile retinute din salariu si ... (vezi toată discuția)