avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... informatii ajutor persoana varstnica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

informatii ajutor persoana varstnica

Mama mea este imobilizata la pat in varsta de 88 de ani, pensionara.
As dori sa stiu daca tatal meu care o ingrijeste poate beneficia de ajutor pt.ingrijirea ei. Mentionez ca tatal meu are varsta de 84 de ani.
In ce conditii se poate acorda ajutorul si ce acte presupune asta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:43, 6 Iulie 2010
Daca mama dvs. are un certificat de incadrare in gradul I de handicap grav, cu insotitor, i se poate angaja un asistent personal de catre primarie (persoana in cauza poate fi cineva din familie, cu varsta intre 18 ani si cea de pensionare)...Daca nu se doreste angajarea acestui asistent personal, se poate opta pentru indemnizatia prevazuta de lege (cred ca este cam 550 RON lunar), platita tot de primarie. Mergeti la serviciul de asistenta sociala si cereti amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere asistent persoana cu handicap Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Bunicul meu este incadrat in gadrul I de handicap, cu insotitor permanent. Bunica mea este asistentul personal, are incheiat un CIM cu primaria. Azi a primit ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as vrea sa ma ajutati cu cateva informatii. tatal ... Daniel1971 Daniel1971 [b]DREPTURI SOTIE PENSIONAR DECES SOT PENSIONAR[/b] Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu cateva informatii. Tatal meu a decedat de curand la varsta de 90 de ... (vezi toată discuția)