avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Onorariul unui avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Onorariul unui avocat

Am un litigiu civil care nici macar nu a inceput intrucat s-a ajuns la un acord (o tranzactie) intre parti asistate de avocati.Nu s-a platit taxa de timbru iar avocatul meu s-a prezentat doar la prima audienta pentru amanare (a depus delegatia).E posibil ca acum avocatul meu sa mi ceara 1.000 euro pentru onorariul sau?De obicei, cum se stabilesc onorariile avocatilor?
da, exact.Nu stiam ca imi va cere 1.000 euro.M-as mai fi dus si la altii daca stiam.Acum ma obliga sa platesc deoarece a depus delegatia la dosar in instanta si stie ca trebuie redactata TRANZACTIA intre parti.Ce sa fac?
Multumesc
Negociati. In lipsa unui act scris (contractul de asistenta care, odata semnat este titlu executoriu) nu are cum sa va impuna suma.

Ma ameninta ca a depus deja delegatia si ca s-a prezentat la primul termen.Imi poate crea probleme daca nu accepta o negociere a onorariului?
Trebuie sa-i platesc oricum o cifra pentru ca s-a prezentat si a cerut amanare...
Exista totusi o intrebare, zic eu, de destul bun simt.Cand ati contactat acest avocat si ati fost de acord sa negocieze pt.dvs.cu reclamantul si sa va reprezinte in instanta, nu ati avut curiozitatea macar, sa-l intrebati, cam ce onorariu va percepe? Sa inteleg ca a negociat cu partea adversa si s-a prezentat in instanta, pentru dvs., fara sa va ceara un onorariu, abia dupa aceea v-a spus ca trebuie sa-l platiti, dupa ce deja v-a reprezentat si la negociere si in instanta?
exact.Abia dupa aceea mi-a comunicat ca percepe ca onorariu 1000 euro.Am gresit eu ca nu l-am intrebat de la inceput.Acum ce sa fac?Nu neg ca trebuie sa-i platesc serviciile numai ca 1000 euro pentru o infatisare unde a cerut amanare mi se pare exagerat.Sfatuiti-ma , va rog...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia clientului fata de avocat nicoleta1975 nicoleta1975 Avocatul meu a depus la primul termen delegatia fara ca eu sa semnez cu el contractul de asistenta juridica si fara sa mi spuna onorariul.Nu stiam ca imi va ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat nicoleta1975 nicoleta1975 Intr-un proces civil m-a reprezentat un avocat cu care nu am semnat nici o conventie de reprezentare juridica, fiind prieteni.S-a prezentat o asingura data si ... (vezi toată discuția)
Proces castigat merllin merllin buna am castigat un proces cu o societate de sigurari in urma unui accident,acum ma astept ca asigurarea sa faca recurs pe care sper sa il castig,dar nu asta ... (vezi toată discuția)