avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa pe poluare pentru autoturismele persoanelor cu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa pe poluare pentru autoturismele persoanelor cu handicap fara permis de conducere

Mama mea, persoana cu handicap accentuat, nevazator, a achizitionat un autoturism nou, din Romania, de la ANAF i s-a comunicat ca nu este scutita de taxa pe poluare decat daca masina va fi modificata si daca si ea este posesoare de permis auto. Datorita faptului ca este nevazatoare ea nu poate obtine permis de conducere, iar logic masina nu ar avea rost sa fie adaptata "handicapului". Din cate stiu OUG 50/2008 a fost modificata prin L329/2009 iar in art 3. alin 2, litera b, nu se mai cere permis de conducere. ma puteti ajuta cu un raspuns? poate fi scutita de taxa pe poluare?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: vostinariu mihaela , utilizator 10:02, 7 Iulie 2010
In cazul ei nu va beneficia de aceasta scutire.Ipotetic ar fi un mijloc de fraudare a legii.Imaginati-va ca ar achizitiona 10 masini scutite de la plata taxei de poluare, le-ar inmatricula si apoi le-ar vinde adevaratilor cumparatori sau le-ar comercializa la un pret redus.Ar face bune afaceri.
buna ziua,
din cate stiu eu nu este permisa decat achizitionarea unui singur autoturism la 5 ani, si doar atunci cand este in proprietatea pers. cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto pentru persoane cu handicap ContSters261618 ContSters261618 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret la problema mea. Doresc sa inmatriculez o masina pe numele meu, eu fiind persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa mediu ovidiux ovidiux Buna ziua, am 25 de ani si permis de aprox 2 ani, certificat de handicap accentuat permanent (probleme cu auzul - protezat). conform legii 448/2006 deduc ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare gabi4you gabi4you am un copil bolnav cu handicap este pensionat as putea sa inscriu o masina adusa din bulgaria fara sa platesc taxa (vezi toată discuția)