avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice conditie vechime minima pentru specialisti
Discuție deschisă în Achiziţii publice

conditie vechime minima pentru specialisti

Este vorba despre o licitatie in care autoritatea contractanta pentru achizitionarea serviciilor de dirigentie de santier a impus o conditie , in documentatia de atribuire, de vechime minimum trei ani pentru dirigintii de santier. Conform Legii 10/ 1995 Capitolul III, Art.21 lit. d, investitorul are obligatia de a: " asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii prin diriginţi de specialitate sau agenţi economici de consultanţă specializaţi, pe tot parcursul lucrărilor". In conditiile in care ISC autorizeaza inginerii pe baza experientei in domeniu care trebuie sa fie mai mare de 3 sau 5 ani cerinta autoritatii contractante mi se pare abuziva. Poate si este legal sa descalifice ofertantul pe criteriul experientei in activitatea de diriginte mai mica de 3 ani? o contestatie ar avea sorti de izbanda? cu ce argumente legale?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 08:42, 9 Iulie 2010
Din punctul meu de vedere, cel mai bine este sa va adresati AC cu o solicitare de clarificari, in care sa explicati punctul Dvs. de vedere, cu mentionarea cadrului legal...respectiv Procedura de autorizare a Dirigintilor de santier, aprobata prin Ordinul Inspectorului General de Stat nr. 154/2010 coroborat daca vreti cu cearsaful de acte normative din procedura respectiva ( sursa site-ul ISC - sectiunea autorizari - Proceduri de Autorizare [ link extern ] ).
Nu ati specificat care este categoria lucrarilor ce urmeaza a fi executate si pentru care se solicita serviciile de dirigentie santier.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
ContSters15910, utilizator
Multumesc pentru sfat, insa perioada de clarificari este depasita, trebuie sa contracarez cu argumente legate de vechimea unei profesii atestate, care repet mi se pare un abuz... nu cunosc ce alta prevedere din legislatie ( codul muncii, constitutie, legea achizitiilor sau legea privind atribuirea contractelor de achizitie, etc. ) as putea invoca cu privire la ingradirea profesarii sub pretextul vechimii in activitatea de dirigentie.
Conf. OUG 34, art 256^2, contestatia se putea depune in 5 sau 10 zile de la data publicarii DA. Puteti sa depuneti totusi si acum o contestatie la autoritate, in care sa precizati nemultumirile dvs, iar ei au obligatia de a va da un raspuns. Sau mai aveti varianta de a prezenta oferta asa cum considerati dvs. si de a contesta daca vi se comunica, ca sunteti descalificati. Puteti invoca art. 178, alin.2 din OUG 34 si art.179- cerinte restrictive si disproportionate, impreuna cu celelalte legi invocate mai inainte.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate-proiectant-diriginte-de-santier-din-aceeasi-firma cessyghe cessyghe Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea problema: Ca firma de proiectare drumuri am derulat anul trecut un contract de proiectare strazi; acest proiect intra ... (vezi toată discuția)
Descalificare licitatie cateldestept cateldestept Am fost descalificat la o licitatie de dirigentie de santier. In caietul de sarcini se cerea deschiderea unui punct de lucru. In oferta am mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica mihai alexandru mihai alexandru se participa la o licitatie iar din toate persoanele partcipante ramane doar una restul fiind descalificate pe motivul intocmirii dosarului.(lipsesc anumite ... (vezi toată discuția)