Buna ziua!
Va supun atentiei urmatoarea problema:
Ca firma de proiectare drumuri am derulat anul trecut un contract de proiectare strazi; acest proiect intra in executie in acest an si a fost scoasa la licitatie dirigentia de santier pentru strazile proiectate de noi; cum desfasuram, in paralel, prin Departamentul de Consultanta, si activitati de dirigentie de santier, am participat la licitatia in cauza si, conform criteriilor de atribuire, am iesit pe primul loc. Desi au trecut cca 30 de zile de la data deschiderii ofertelor, acest contract inca nu s-a adjudecat in favoarea noastra, neprimind niciun raspuns sau solicitare de la Autoritatea contractanta. Acum, aflam ca exista posibilitatea excluderii noastre de la aceasta licitatie pe motiv ca am fi incompatibili,proiectantii si dirigintii apartinand in fapt aceleiasi firme.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Multumesc anticipat!
Nu ati primit un raspuns pentru ca, probabil Autoritatea Contractanta cauta temeiul juridic care ii permite sa va descalifice si nu prea il gaseste. OUG 34 face referire la faptul ca un ofertant nu poate participa incadrul aceleiasi proceduri cu doua sau mai multe oferte, iar in cazul dvs. procedura de atribuire a contractului de proiectare este distincta de procedura de atribuire a contractului de dirigentie. Aici este problema. Parerea mea este ca legislatia este lacunara. Oricum sa participati si ca diriginti si ca proiectanti la o lucrare nu este o situatie "sanatoasa" dupa parerea mea, atata timp cat dirigintele de santier are obligatia prin lege, sa verifice inclusiv proiectul (Cf. Art.30, alin.7 si urm. din Ordin 154/2010). Cred ca este conflict de interese.