avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... detin o srl si merge greu pot s-o transform in if?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

detin o srl si merge greu pot s-o transform in if?

detin un srl si vreau sal transform in inteprindere familiara si cer sfatul dumneavoastra.
am taxa forfetara si tva si cu ce ma ocup eu nu fac fata cu platile.
la if care sunt taxele? merita sa fac un if in loc de srl
multumesc anticipat pentru mine ori ce informatie si sfat ma ajuta
Cel mai recent răspuns: cpetrescu16 , utilizator 20:05, 6 Iulie 2010
Nu. Cele doua sunt forme de organizare distincta a activitatilor comerciale si nu pot fi transformate intre ele.
Persoana fizica este impozitata doar cu cei 16% cota unica. Deocamdata. Nu platim impozit forfetar. Mai platim fond de sanatate 6%. Si atat. Contabilitatea e in partida simpla: venituri si cheltuieli.
Si nu se poate transforma srl-ul, clar. Trebuie dizolvat si infinntat PF-ul. Nu sunt in interdependenta. Puteti face pf-ul la Registrul Comertului si in timp dizolvati srl-ul. Dar in timpul asta sunteti obligat sa depuneti in continuare declaratiile la srl, pana la radierea finala.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
victoriada, utilizator
Nu poti transf un srl in if. In cazul tau sugerez sa-ti suspenzi activitatea pe 3 ani la srl si sa-ti infiintezi un if care are cam aceleasi drepturi ca si srl-ul adica poti avea angajati , numai ca trebuie sa stii ca in cazul de "Doamne fereste!" raspunzi cu toate bunurile personale. Spor la treaba!:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile familiare platesc impozit forfetar? tolanita tolanita BUNA ZIUA, AM UN SRL LA TARA,FARA SALARIATI DOAR ASOCIAT UNIC, PENTRU CARE A TREBUIT SA FAC CARD DE CREDIT CA SA PLATESC IMPOZITUL FORFETAR. AS VREA SA IL ... (vezi toată discuția)
Eu am pfa,sotia srl,cu spatii comerciale proprii,ce e mai avantajos pt familia mea? Marian Turtoi Marian Turtoi In contextul inaspriri fiscalitatii,in aceasta perioada de criza,prin aplicarea preconizatei taxe forfetare de 6500ronX-(,ce este mai avantajos,pentru a nu ... (vezi toată discuția)
Radiere srl asociat unic, fara activitate, fara patrimoniu - situatie financiara de lichidare relini relini Buna ziua! Am o intrebare legata de radierea unui SRL fara patrimoniu si activitate de la infiintare pana in prezent. Am trecut deja de prima etapa si avem ... (vezi toată discuția)