avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptare donatie

In anul 1999, se face o oferta de donatie catre Statul Roman pentru un imobil.Dupa primirea ofertei se emite o hot. a Consiliului Local prin care se accepta donatia.Acum in 2010, abia, se intabuleaza Statul Roman.Acea hot. de Cons. Local tine loc de act autentic?sau trebuia sa se faca un act notarial de acceptare a donatiei?
Cel mai recent răspuns: CORINA CONSTANTIN , utilizator 21:39, 6 Iulie 2010
Consiliul local doar a hotarat acceptarea donatiei, insa nu putea hotari in numele Statului roman, probabil ca donatia era in favoarea localitatii respective. Prin aceeasi hotarare sau prin alta trebuia imputernicita o persoana, de regula primarul localitatii, care sa semneze actul de donatie. Actul de donatie trebuia incheiat in forma autentica.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea absoluta si exceptii renata_c renata_c ziua buna! am o speta si as dori mai multe pareri de la mai multe capete luminate:D. deci: in 1995 se construieste un garaj cu autorizatie de constructie si ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Doresc să-i cedez fratelui cota moștenită de 1/2 ce-mi revine dintr-un teren. care este procedura? pilvalbv pilvalbv In urma succesiunii (dupa tata) am dobandit cota de 1/2 dintr-o bucata de teren, cealalta jumatate (1/2) revenind unui frate al meu. Doresc sa cedez ... (vezi toată discuția)