avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cuplu decedat cine ii mosteneste
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cuplu decedat cine ii mosteneste

sotia primeste prin vanzare de la familia ei o casa inainte de casatorie, nu au copii, rudele sotului au dreptul la mostenire si cit , va multumesc
au decedat intr-un accident auto in acelasi timp
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
baltat_alina, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:41, 7 Iulie 2010
Adica... sotia cumpara de la rudele ei o casa... inainte de a se casatori... [ ? ]
Imobilul se considera bun propriu al sotiei si rudele sotului nu au drept de mostenire...

Later edit: auto-cenzurat. Greseala flagranta!!! :">
:sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
trope_doi, utilizator
Spuneti-ne care este ..."ordinea inmormantarilor" :)
Este important de stiut care dintre cei doi a murit inaintea celuilalt, pentru a putea sti cine pe cine mosteneste.

Casa este bun propriu al sotiei.
Daca sotia a murit inaintea sotului, atunci sotul ei supravietuitor a venit la mostenirea sotiei sale dobandind o cota-parte din masa succesorala (in care intra si aceasta casa), cota care variaza in functie de clasa (subclasa) de mostenitori (rude ale sotiei) cu care sotul supravietuitor vine in concurs. (numai cu parintii sau numai cu fratii sotiei ori si cu parintii si cu fratii sotiei dupa cum mai erau sau nu in viata la momentul mortii ei...etc.) .

Aceasta cota-parte mostenita de sot poate fi culeasa apoi, la decesul lui, de catre rudele lui. (ce a mostenit sotul de la sotie se retransmite rudelor lui).

Dar daca sotul a murit inaintea sotiei, atunci rudele lui nu mai au ce sa caute in povestea asta (nu mai au legatura cu casa asta). Rudele lui il mostenesc pe el dar in masa lui succesorala nu se va mai regasi vreo cota-parte din aceasta casa (ci, eventual, alte bunuri ale lui).

Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Cuplu decedat fără urmași. cine are dreptul la moștenire? liliana.rr28@yahoo.com liliana.rr28@yahoo.com Un unchi și soția ambi decedați fara copii dar unchi cu frați în viață doar unu are dreptul fratele în viață sau și copii frățiilor morți? (vezi toată discuția)
Mostenire terenuri fergus1 fergus1 1. Din ce clasa de mostenire si ce grad de rudenie este sotul/sotia persoanei decedate? 2. Dupa decesul tatalui, prin certificatul de mostenire, fiica (fara ... (vezi toată discuția)