avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita minor

am si eu o nelamurire privind programul de vizita.sotul meu a mai fost casatorit iar in urma casatoriei au rezultat 2 copii frumosi, un baiat de 12 ani si o fata de 7 ani.baiatul este in grija noastra, iar fata in grija fostei sotii la domiciliul parintiilor ei.avem program de vizita de 2 ori pe luna de vineri pana duminica, cate o sapt in vacantele de paste si de iarna si o luna in vacanta de vara.
sunt nelamurita daca in vacanta de vara avem dreptul de a lua fata o luna de zile , mai avem dreptul in decursul vacantei sa o mai luam si de 2 ori pe luna dupa ce trece luna aceea in care o avem la noi.
si inca o problema legata de baiat, si fosta sotie are dreptul de a lua baiatul de 2 ori pe luna si la fel in vacante, dar baiatul nu vrea sa stea cu ea la parintii ei unde areaceasta domiciliul, pe ea vrea sa o vada , dar pe bunicii nu( ptr ca acestia tot timpul il vorbesc de rau pe tatal lui), daca baiatul nu vrea sa se duca la ea sa stea acolo il poate obliga in vreun fel sau e decizia lui.imi este frica ca daca il obliga sa se duca acolo sa nu fuga de acasa sau sa faca alte prostii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
maria084, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria084 , utilizator 11:20, 7 Iulie 2010
va trebui sa sotul dvs, sa cheme in judecata pe fosta sotie, pt stabilire program de vizita pt minor. avand 12 ani, baiatul va fi audiat in camera de consiliu si se va tine cont de parerea lui.
in privinta programului de vizitare al fetei in vacanta de vara aveti o luna intreaga, iar in afara lunii asteia, o luati normal , de 2 ori pe luna de vineri pana duminica. pt nerespectarea programului de vizita, aveti posibilitatea de a face plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti
multumesc mult de tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita cristi.a cristi.a Buna ziua, Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea ... (vezi toată discuția)