avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizita

Buna ziua,

Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea sa-l aduca luni. Ideea e ca minorul (6 ani) luni dimineata trebuie sa fie la gradinita.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristi.a , utilizator 18:10, 2 Mai 2011
daca aveti martori, ii puteti face plangere penala pt nerespectarea hotararii.
ar fi bine totusi, sa va intelegeti cu tatal copilului amiabil
In situatia in care tatal nu respecta programul stabilit conform hotararii judecatoresti, in sensul ca retine peste program copilul fara acordul dvs., aveti posibilitatea sa formulati impotriva acestuia o plangere penala intemeiata pe disp.art.307 al.1 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Plangerea insa va trebui dovedita cu martori si depusa in termen de 2 luni de la data comiterii faptei.

Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Inseamna ca duminica ora 16,00 cand trebuie sa aduca copilul acasa, sa fie in casa acei martori despre care vorbiti...? - dar nu membrii ai familiei?
Cel cu care locuiesc in acest moment (juridic numit "concubin") poate fi martor?
Evident ca s-a tinut de cuvant si l-a adus cand a vrut el.
Cum pot sa fac aceasta plangere penala? Mentionez ca tatal are domiciliul intr-un judet iar eu (cu copilul) in alt judet. Unde inregistrez plangerea? Domiciliul mamei (custodie total) sau al tatalui (nerespectarea programului).
Imi recomandati avocat?
Va multumesc!
Pentru a nu deschide un alt subiect, continui aici cu amenintarilor fostului sot.

Mereu ameninta ca dupa ce juniorul implineste 10 ani v-a incerca sa mi-l ia, pentru ca "o sa fie ceruta parerea minorului, iar el fiind baiat o sa vrea sa mearga cu tatal".
Mentionez ca in acest moement, datorita faptului ca cel mic incepe scoala, poate am momente cand sunt mai dura cu el, iar tatal, de cate ori il ia la el, ii face toate poftele, de gen jucarii de copii mici, de care evident ca este incantat. La gandirea lui de copil, este fericit langa tata.
Mentionez ca tatal de cate ori il ia la el (nu respecta programul de vizita, in sensul ca, deoarece mi-am schimbat domiciliul si trebuia sa faca cam 220 km pentru a-l lua) il duce intr-o garsoniera, unde doarme cu el in pat, sau il duce la parintii lui, deci la bunici (care au in ingrijire un baiat de 21 ani, handicapat mintal, cu acte).
Ca sa revin si sa ajung la intrebari, de fapt:
1. Daca el deschide proces pentru atacarea programului de vizita - vrea doar sa-mi faca rau (in acest moment are 2 week-enduri pe luna, 3 zile in vacanta de primavara, o luna in vara, o saptamana in iarna) si deschide procesul in judetul lui de resedinta, eu pot cere mutarea in orasul in care stau acum, cu copilul (cu acte legale si buletin schimbat) ?
2. Pot sa-i cer in acest moment ancheta sociala deoarece cat sta la el, in week-end sau vacanta nu are unde sa stea? Doarme pe unde apuca, se plimba intre mai multe femei ale tatalui si cel mai grav, doarme in pat cu un baiat care si-a atacat mama cu cutitul (sunt plangeri la politie in acest sens). Eventual pot ataca programul, in conditiile in care in acest an cel mic incepe scoala, iar un drum de 440 km odata la 2 saptamani e dificil pentru el?

Sper ca nu am fost prea incalcit in detalii, va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
cristi.a, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare program de vizita gabi.s gabi.s Buna ziua, Tinand cont ca m-am mutat cu copilul in alt judet si ca incepand cu acest an minorul incepe scoala as vrea sa atac programul de vizita stabilit ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)