avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita al tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita al tatalui

Buna ziua
vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire.
Situatia este urmatoarea:
Traim in concubinaj eu si "sotia" de mai bine de 5 ani. De 1 an si 7 luni avem o splendoare de baiat. Din pacate de ceva timp in coace lucrurile intre mine si sotie evolueaza foarte prost.
1. Ma intereseaza sa stiu daca am cumva vre-o sansa sa-mi fie incredintat minorul pentru crestere in caz de separare (am locuit intodeauna impreuna)
2. exista un program de vizita al copilului in cazul in care ne separam - ma intereseaza minim si maxim de timp de vizita ce mi se poate acorda. Este numai la latitudinea judecatorului? Daca da, va rog sa-mi dati exemple de cum au hotarat pentru alte persoane aflate in situatii asemanatore.

Va multumesc anticipat
Adrian
Cel mai recent răspuns: cmadrian1 , utilizator 20:22, 10 Februarie 2009
Va trebui formulata o actiune pentru incredintarea minorului, cu obligatia la pensie de intretinere a celuilalt parinte, in cadrul aceleiasi actiuni, putand fi solicitat si incuviintarea unui program de vizitare minor.
1.Copilul este prea mic pentru a putea fi incredintat tatalui spre crestere si educare.Aveti sanse minime daca nu chiar deloc, pentru ca instanta sa va incredinteze spre crestere si educare copilul.
2.Programul de vizitare minor poate fi stabilit de comun acord cu mama minorului , in caz contrar instanta va incuviinta un program de vizitare raportat la programul zilnic al copilului, tinand cont de mai multe aspecte, luand in calcul interesul general al acestuia.
Programul de vizitare minor cel mai des incuviintat pentru copii cu aceasta varsta este de 2 ori pe luna, de obicei sambata sau duminica intre orele 16,00-20,00 la domiciliul minorului, sau si sambata si duminica , sau in fiecare sambata sau duminica etc., In timpul in care copilul are program de joaca (atunci cand nu doarme, nu mananca).
Important este ca si mama copilului sa nu se opuna si eventual sa stabiliti impreuna un program de vizitare minor.
Revin si spun ca programul de vizitare minor este insa stabilit/incuviintat de catre instanta, in mod distinct pentru fiecare copil in parte, nu exista un tipar......

Av. Cermak Iuliana
multumesc foarte mult.
1. in cazul in care se pierde acum custodia copilului, peste cat timpse poate reveni cu o noua actiune?
2. incepand cu ce varsta se poate acorda, in afara de vizite la domiciliul copilului, w-enduri petrecute cu tatal, vacante petrecute cu tatal....etc?
Cu toate ca nu m-am inteles cu fosta sotie in privinta stabilirii programului de vizita,
eu am obtinut urmatorul program, desi fetita mea avea 1 an si 7 luni: in primul si al treilea weekend al fiecarei luni, de sambata ora10 pana duminica ora 16 ( asa am cerut), o saptamana in vacanta de craciun in anii pari ( am cerut pe 24 dec., 3 ore), o saptamana in vacanta de paste si o saptamana in vacanta de revelion in anii impari(am cerut vinerea pascala 3 ore), toate la domiciliul meu. Am mai cerut cate 2 ore pe zi la domociliul ei, luni , miercuri si vineri pe care nu le-am primit la prima instanta. La apel (facut de mine) si-a schimbat avocatul, iar in urma unei discutii in trei,am cazut de accord sa o pot vizita pe cea mica si in fiecare miercuri cate 3 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

stabilire drept vizita gabriel_tatic gabriel_tatic se stipuleaza in lege o limita a dreptului de vizita? in conditiile in care mama se opune din rasputeri ,ce imi poate oferi instanta?mentionez ca pot oferi ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor în weekend listan listan Conform celor de mai jos, când ziua 1 a lunii pica sâmbătă, copilul ar trebui să meargă la tată în weekendul respectiv? Dar dacă pica ziua 1 a ... (vezi toată discuția)
Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)