avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor în weekend
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor în weekend

Conform celor de mai jos, când ziua 1 a lunii pica sâmbătă, copilul ar trebui să meargă la tată în weekendul respectiv?

Dar dacă pica ziua 1 a lunii duminică? Copilul ar trevmbui să meargă la rata în weekendul resoectiv?

"Stabileste program de vizitare al minorei in favoarea paratului-reclamant după cum urmează: in prima si a treia saptamana din fiecare luna, incepand de vineri, ora 16,00 si pana duminica, ora 16,00, jumatate din vacanta de iarna, incluzand sarbatoarea Craciunului si Revelionul in anii impari si excluzand aceste sarbatori in anii pari, jumatate din vacanta de primavara, incluzand sarbatoarea Pastelui in anii impari si excluzand aceasta sarbatoare in anii pari, o luna in vacanta de vara, perioada urmand a fi stabilita de parinti in functie de concediul legal de odihna al fiecaruia, participarea la toate activitatile de dezvoltare a minorei ( de ex. ore de balet, serbarile de la balet, gradinita, scoala )."
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
listan, utilizator
Cel mai recent răspuns: listan , utilizator 20:11, 13 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
prima saptamana a lunii, nu inseamna sa va raportati la prima zi a lunii, ci la primul weekend si in fiecare luna, aveti cate 4. de ex pt iunie de vineri pe 7, pana pe 9, al treilea de pe 21 pana pe 23.. pe august de pe 2 pana pe 4 si de pe 16 pana pe 18, in februarie 7-9, 21-23
Bun, foarte corect pana aici.

Cu toate ca primul weekend din iunie este evident cel cu 1 și 2 iunie.

Ce se întâmplă când prima zi a lunii pica vineri?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2019
listan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci ala e primul weekend, asta e ideea sa fie primul weekend intreg.
Poate fi o varianta, da. Dar zilele de weekend, sunt, prin definiție! Sâmbătă și duminică. Vinerea nu este zi de weekend.
week-endul incepe de vineri dupa slujba.

Daca 1 pica sambata , respectiv 2 duminica, si copilul se ia de vineri.. vineri e 30/ 31 a lunii precedente si face parte din ultima saptamana a lunii, ori parintele are drept de vizita in prima si a treia saptamana. Asa ca de aia am zis ca daca vb de prima si a treia saptamana, toate zilele ziua de ridicare si cea de inapoiere si cea din mijloc, trebuie sa faca parte din saptamanile cu pricina.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Program vizita revelion listan listan Buna ziua, Programul de vizita stabilit de tribunal in urma divortului contine si paragraful de mai jos. Doresc sa stiu cand ar trebui sa duc copilul la ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Interpretare hotarare judecatoreasca - program vizitare minori new user new user 1) Va rog sa imi spuneti cum se transpune in practica urmatorul program: \"jumatate din vacanta de iarna, incluzand sarbatorile de iarna-Craciunul, in anii ... (vezi toată discuția)